Izvor:
26.11.2016 u 18:44
0

,,BIO JE BAHAT, PIJAN I NIJE STAO NA ZNAK STOP“: PEVAČ POZNATE GRUPE tvrdi da je KOŠARKAŠ poštovao zakone, njegova DEVOJKA bi i dalje BILA ŽIVA! (FOTO)

– Koliko god da se on kaje i da mu je žao zbog sebe i zbog toga što je uradio, prekršio je zakon po više osnova i mora biti strogo kažnjen. Da je poštovao zakon, Nevena bi danas bila živa. To nije bio nesrećan slučaj, i to treba da se zna.

Ovako Neven Živančević, dečko nastradale Nevene Dragutinović (29), komentariše pokajanje košarkaša Kimanija Frenda (39), koji je usmrtio nesrećnu devojku u saobraćajnoj nesreći 3. novembra 2012. u Francuskoj ulici u Beogradu.

Frend je pre nekoliko dana opisao tragične događaje, kao i njegovo suočavanje sa posledicama.

– Bila je gladna i htela je da kupi kiflu u pekari, izašla je iz taksija, napravila petnaestak koraka i počela da prelazi pešački prelaz, a on… Bio je bahat, pijan i nije stao na znak "stop" i nije usporio. Bolni su komentari raznih ljudi kako je sve to bio nesrećan slučaj i kako je Nevena, maltene, jednako kriva kao i on koji ju je usmrtio – kaže Živančević, inače pevač grupe "In Vivo".

Živančević je na uvid dao i kopiju zvaničnog policijskog zapisnika iz kobne noći, u kojem se navodi između ostalog "da na raksrnici postoji saobraćajni znak STOP za obavezno zaustavljanje, da je do nesreće došlo na pešačkom prelazu, koji je devojka u trenutku nesreće prelazila, i da ju je vozač udario levom prednjom stranom "škode". Frend je alkotestiran i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu. Zaustavio se i pomogao nesrećnoj devojci.

Frend (39) je inače za ovo krivično delo osuđen prvostepeno na tri godine zatvora pred Višim sudom u Beogradu i čeka još uvek pravosnažnu presudu Apelacionog suda. Kaznu od tri godine praktično je već odležao, jer je u pritvoru u beogradskom CZ proveo deset meseci, a potom u kućnom pritvoru sa nanogicom 26 meseci.
Od januara ove godine nanogica mu je skinuta i od tada igra za OKK Beograd.

Presuda kasni zbog prevoda

Frend je skrenuo pažnju da poslednja presuda Višeg suda još nije ni stigla u Apelacioni, zbog problema sa prevodom dokumentacije. On je najavio da će nakon toga napustiti Srbiju. Čak i ako Apelacioni sud razmatranje žalbi u ovom postupku počne do kraja godine, pravosnažna presuda se ne može očekivati pre proleća ili leta 2017. godine.

Kurir
Foto: Facebook/Neven Živančević

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter