Izvor: HappyBSC
01.07.2022 u 07:51
0

FATALNA ZAVODNICA ČAK OSAM PUTA JE STALA PRED OLTAR: Životna priča slavne glumice Elizabet Tejlor ostavlja bez daha!

Britanska razoružavajuća umetnica, Holivudska inherentna dobitnica kinematografskih priznanja, emocionalno ogoljena filmska prvakinja, Elizabet Tejlor, životu je pristupala veoma lakomisleno i ishitreno, ali je njeno avangardno stvaralaštvo nadoknadilo mnogobrojne epitete tokom ljubavnih brodoloma.

OPTUŽIVALI SU JE ZA MAHNITO MALTRETIRANJE OSOBLJA: Nakon izvršene istrage Megan Markl će trpeti posledice!

Elizabet je rođena 1932. godine u Hempstedu (London), a dar za scenu i umetnost naslednila je od majke Sre Varmbrot, koja je važila za najotmeniju Britansku glumicu.

Sa porodicom je emigrirala u Ameriku nekoliko meseci pre početka Drugog svetskog rata, jer su smatrali da će preko okeana biti bezbedniji, a i vratiti se svojim korenima.

Na insistiranje majke Sare, malena Elizabet dobija debitantsku ulogu u filmu “There’s One Born Every Minute”, kao desetogodišnja, crnomanjasta devojčica, koja je svojim fizičkim karakteristika odavala utisak starije tinejdžerke, a u pravo taj faktor ju je kočio ka dobijaju rola dečje kinematografije.

Otac Frensis Tejlor bavio se trgovinom umetninama, te je činio sve kako bi se njegova naslednica otisnula u istaknute vode, te joj je angažovao baletskog instruktora, kako bi bila spremna i vretenasta za buduće uloge.

Uspela je da zapadne za oko priznatoj EGM produkcijskoj kući, a nakon potpisivanja ugovora dobila je rolu u kultnom ostvarenju “Lesi se vraća kući”, 1943. godine.

Usledili su filmovi “Mesto pod suncem”, “Ajvaho”, “Div”, “Rapsodija”, “Poslednji put kada sam video Pariz”, a agenti su je nakon njih posmatrali kao mladu zvezdu čije potencijale treba do tančina iskoristiti.

No, Tejlorova nije bila od glumica koje su karijeru stavljale ispred ljubavnih romansa, već je malo pre punoletstva stala na ludi kamen sa bogatim naslednikom imperije “Hilton”, Koronardom Nikijem Hiltonom. S obzirom na to da se nisu dobro poznavali, mladost je po sebi sama buntovna, razvod je usledio nakon samo godinu dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je bio prvi, među sedmoricom budućih izabranika, čime je često bila na meti osuda javnosti.

Elizabet nije dugo patila za propalom ljubavi, te na jednom boemskom druženju upoznaje, kolegu, glumca Majkla Vildinogma, sa kojim je tokom bračne zajednice dobila naslednike, Majka Hauarda i Kristofora Vildinogma.

Karijeru nije zapostavljala čak ni zbog majčinstva, a usledila je i vanvremenska uloga u ostvarenju “Mačka za limenog, usijanog krova”, koja svoje obrise dobila širom sveta.

No, nakon nekoliko godina i ova bračna „idilia“ završena je usled ljubomornih scena i glumičinog osećaja da je emocionalna povezanost odvlači od uspeha koji joj je zapisan.

Kako je Elizabet nakon višesatnih snimanja neretko bila orna za druženja, izlaske i poznanstva, iako je kod kuće imala decu, takav način života ju je doveo do uspešnog producenta Majka Toda, koji joj je pomogao da se domogne ostvarenja koji su od nje načinili istinsku divnu na velikom platnu. Godinu dana nakon intimnog venčanja, dobili su naslednicu Lizu Tod, koja veoma liči na majku, ali ni ova romansa satkana strašću nije urodila plodom, a Tejlorova je potajno bila nesrećna, jer Majk nije obraćao dovoljno pažnje na njene sinove iz prethodnog braka.

Emotivno izmučena i rastrzana i dalje pored poslovnih angažmana traga za onim pravim, te pada na čari muzičara Edija Fišera, sa kojim je provela pet čarobnih godina, a nakon najuspešnijeg ostvarenja svih vremena “Kleopatra”, koje joj je donelo ugovor vredan milion dolara, Elizabet odlučuje da ga napusti. Taj čin ju je doveo do osuđivanja, jer je pevač ostavio glumicu Debi Rejnolds zbog njihove nazovi ljubavi.

Upravo na snimanju ove filmske gromade događa se susret koji je ušao u istorijske momente, sa glumcem Ričardom Bartonom, a glamurozno zavetovanje na večnu ljubav dogodilo se u Montrealu, na kojem je Tejlorova pokazala šta znači biti dama od stila, a žuta haljina od sifona i cveće u kosi narednih godina je uvršteno u kreacije priznatih kreatora.

O ovoj turbulentnoj ljubavi svetski mediji su izveštavali iz godine u godinu, a javne rasprave, navodim o preljubama i podmetanjima, dovele su do kraha braka nakon decenije zajedničkog života. Elizabet je tokom ljubavi sa Fišerom bila u procesu usvajanja devojčice, ali ju je prihvatio upravo Barton, koji joj se potpuno posvetio, te Marija nosi njegovo prezime. Zbog fatalne privlačnosti ovaj par je pokušao da popravi svoj odnos, te po drugi put staju na ludi kamen 1975. godine, ali na žalost nisu uspeli da se nose sa izraženim temepramentima i posesivnošcu.

Krajem sedamdesetih godina usledila su brilijantna ostvarenja “Ko se boji Virdžinije Vulf”, “Jedina igra u gradu”, “Doktor Faust”, “Hamersmit”, za koje osvaja prestižnu nagradu „Srebrni medved“,  za najbolju žensku ulogu.

Iako majka četvoro dece, koja su teško podnosila njeno odsustvo i trnovit put, Tejlorova je svoja osećanja stavljala na prvo mesto, te je po iznenađujući šesti put rekla „sudbonosno da“ Đzonu Voneru sa kojim je bila do 1982 .godine, ali ju je na pogrešan put povukao američki građevinski inženjer Leri Fortenski, te su u braku bili sve do 1996. godine.

Nakon rastanka Tejlorova dobija ulogu u televizijskom formatu “Dadilja”, gde je tumačila sebe, a tokom epizoda spominjani su i svi izabranici, koji su obelezinili njen životni put.

Glumičina poslednja uloga dogodila se 1. decembra 2007. godine, kada je poželela da se pojavi u tetru, igrajući u komadu “Ljubavna pesma”, a ceo materijalni dobitak išao je u ruke „Fondaciji Elizabet Tejlor“, koja se do danas bori protiv AIDSA.

Umetnica je preminula 2011. godine u 79. godini života nakon komplikacija sa srcem. Do poslednjeg dana isticala je da je njena jedina i instinska ljubav bio Ričard Barton, ali su ih eksplozivnost i toksične misli navele na propast.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter