Izvor:
20.10.2017 u 19:48
0

LEGENDA: Čkaljine reči bole i posle 14 godina od njegove smrti! (video)

Miodrag Petrović Čkalja je umro 20. oktobra 2003. skoro zaboravljen od svih.

Čuveni glumac Miodrag Petrović Čkalja preminuo je na današnji dan pre 14 godina, skoro zaboravljen od svih, a godinu dana pred smrt, Čkalja je održao potresan govor kada je primio nagradu "Car Konstantin" za životno delo.

Poslednjih nekoliko godina života, Čkalja se retko pojavljivao u javnosti, i žalio se da su ga i kolege zaboravile, kao i da ne može da živi od bedne penzije.

Te 2002. kada mu je uručena nagrada "Car Konstantin", legendarni glumac je održao govor koji je dirnuo sve u srce.

– Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde – rekao je Čkalja i potom dodao rečenicu koja i dalje odzvanja u glavama svih koji su je čuli:

– Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem koske…

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/prva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter