Izvor:
04.12.2016 u 19:56
0

,,MRZELA ME JE ČITAVOG ŽIVOTA“: Reditelj poznatog filma priznao da su SCENE SILOVANJA STVARNE, pa završio na ROBIJI! (VIDEO)

Izjave reditelja legendarnog filmskog klasika "Poslednji tango u Parizu" Bernarda Bertolučija da je scena silovanja koja uključuje puter snimljena bez pristanka glavne glumice Marije Šnajder, izazvala je zgražavanje u Holivudu i šire.

Reč je o sceni analnog seksa zbog koje je reditelj osuđen na uslovnu kaznu od četiri meseca zatvora, a film je zabranjen u nekim zemljama.

U intervjuu u Parizu 2013. godine koji se tek sada pojavio u javnosti, Bertoluči priznaje kako je sekvenca s puterom bila ideja koje su on i Marlon Brando setili tog jutra, pre početka snimanja. Marija Šnajder, kojoj je tada bilo 19 godina, o njihovom trenutku kreativnosti nije bila unapred obaveštena.

Izjavio je da se “kasnije užasno osećao zbog načina na koji je tretirao Šnajder”, no istovremeno se branio da je “hteo da snimi njenu reakciju kao devojke, a ne kao glumice”.

– Mislim da me je mrzela, ali mrzeo me i Marlon jer joj nismo rekli za taj detalj da ćemo koristiti puter kao lubrikant – izjavio je Bertoluči, koji i dalje ne žali zbog načina na koji je ta scena snimljena.

– Nisam želeo da Marija odglumi poniženje, bes. Hteo sam da oseća… bes i poniženje. Mrzela me ceo svoj život – rekao je.

Marija Šnajder je u intervjuu za Dejli mejl 2007. godine izjavila da se za vreme snimanja scene osećala silovanom, i od strane Bertolučija i Marlona Branda.

– Marlon mi je rekao: "Ne brini, to je samo film, ali tokom te scene, iako to što je radio nije bilo stvarno, moje suze su bile stvarne", rekla je Šnajder. "Nakon snimanja te scene, Marlon me nije tešio niti mi se izvinio. Srećom, scenu nismo ponavljali".

– Trebalo je da nazovem svog agenta ili advokata jer vas niko ne može prisiliti da radite stvari koje nisu u scenariju, ali tada to nisam znala" – rekla je glumica.

Nakon premijere filma 1972. godine, Šnajder više nikad nije snimila ni jednu scenu koja uključuje golotinju. Ostatak njenog života obiežili su mnogi brojni lični problemi, od zavisnosti do pokušaja samouboistva, nakon kojeg je završila u psihijatrijskoj ustanovi. Umrla je 2011. godine od raka.

Informer
Video: Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter