Izvor: KURIR
10.08.2022 u 07:22
0

RIVALSTVO! Žestoki obračuni poznatih pevača, neki završili NA SUD a oni se NIKAD neće pomiriti

Na domaćoj estradnoj sceni ima puno javnih ličnosti koji ne kriju netrpeljivost jedni prema drugima i među kojima vlada ljuta konkurencija. Bilo da se radi o pevačkim i muzičkim kvalitetima, izgledu, lepoti i stilu na estradi vlada me|usobna zavist, licemerstvo i pohlepa, što zajedno sve prerasta u rivalstvo.

Za neka možda znate, dok će vas druga svakako iznenaditi. Ovo su neka od najvećih i najljućih neprijateljstava na domaćoj javnoj sceni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

STIŽU RODE U DOM ROKVIĆA! Bojana porodičnom fotografijom potvrdila da čekaju još jednog ČLANA, čestitke pristižu sa svih strana!

Silvana Armenulić i Lepa Lukić

Suparništvo Lepe i Silvane svakako je prvo veliko estradno rivalstvo između dve pevačice narodne muzike. Tokom kratkog i žestokog animoziteta između Lepe i Silvane bilo je i pesama, koje su korišćene kao pobednički adut i stvar prestiža. Ovo je svakako jedno od prvih netrpeljivosti izme|u dve pevačice narodne muzike. Sve je počelo već od kraja 60-ih, naročito sa prvim hitovima. Lepa je godinu dana mla|a, ali je pre Silvane snimila prvi hit, te legendarne „Putiće“. Na pitanje o odnosu između njih dve Lepa je jednom prilikom izjavila da je njihovo rivalstvo više bilo kao zdrava konkurencija, nego da je postojala zla krv između njih dve:

– Silvana i ja smo bile u odličnim odnosima, a novinari su i tada bili željni skandala i krvi. Mislim da nam je to rivalstvo prijalo, Silvana je bila vredna da mi bude rivalka, i ja njoj. Silvana je pre mene počela da peva, ali je posle mene postala popularna. Vrhunski je pevala sevdalinke, mada je snimala i šumadijske, grčke, moderne pesme – rekla je ona.

Na vrhuncu Silvanine i Lepine popularnosti stigla je i ponuda da velike rivalke naprave seriju zajedničkih solističkih koncerata na šta je Lepa izjavila: – I to govori koliko smo se Silvana i ja u stvari međusobno poštovale i uvažavale, iako smo stilski različite. Dogovor je bio da krenemo sa zajedničkim koncertima po stadionima, da naplatimo naše rivalstvo, da se napravi prava navijačka atmosfera, jedni da navijaju za Silvanu, drugi da navijaju za mene. Taman smo se dogovorile, stigla je vest o strašnoj tragediji. Silvanini plakati su ostali kod moje kuće – navela je ona.

Ceca Ražnatović i Dragana Mirković

Njihovo suparništvo je obeležilo 90. godine. Mirkovićeva je bila na tronu početkom 90-ih godina i u tom trenutku važila za najveću zvezdu narodne muzike na našim prostorima. Sa hitovima „Plači zemljo“, „Crni leptir“,“Do poslednjeg daha“ i drugim, ona je u tom trenutku bila najveća zvezda u sazvežđu narodne muzike, sve dok Ceca nije izbacila album „Ljubav fatalna“ 1994. godine, kada je njihovo rivalstvo počelo. Dragana Mirković je 2000. godine gostovala u emisiji „Siti klub“, a voditelj je još tada pokušao da reši pitanje animoziteta između nje i Cece Ražnatović, koje se još tada postavljalo: – Da rešimo jednu dilemu. Navodno ti i Ceca ne slušate i ne volite muziku jedna druge a ja pouzdano znam da nije tako – bilo je pitanje voditelja, na šta je Dragana imala krajnje diplomatski odgovor: – Da, pa ja doduše nemam puno mogućnosti da objasnim ljudima, jer me i ne pitaju na tu temu, da ako dve podjednako popularne i tražene ličnosti postoje u jednoj vrsti muzike, da to onda automatski treba da znači da se ne podnose i da tu treba da postoji rivalitet. Nikad stvarno nisam razmišljala na tu temu, čak naprotiv – rekla je Gaga i tako uspela da bar na trenutak smiri varnice koje izme|u ove dve pevačice. Sukob Cece i Dragane na  Na snimanju novogodišnjeg programa je bilo mnogo uzbudljivo, jer su se istog dana pojavile Ceca i Dragana i svojim susretom izazvale ogromnu buru. U trenutku kada je Ceca prilazila Dragani, ova joj se sa uzbuđenim tonom obratila: – Ooo pa dobro veče, na šta joj je Ceca odgovorila: Da li se mi poznajemo!? Odluči se više! Čas se poznajemo, čas se ne poznajemo! – pitala je Ražnatovićeva, na šta je Dragana odgovorila: – Ja sam odlučila da se poznajemo čim sam tim poželela dobro veče! – završila je ona. Ovim susretom na snimanju novogodišnjeg programa na RTS-u, pevačice su opet potvrdile da među njima i dalje ima neraščišćenih računa i nesuglasica.

Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša

Njihov rivalitet se više odnosi na medijsku pojavu, stil i imidž, koji je potpuno različit, te seksipil i izgled, koji je umnogome drugačiji, više nego pevačko umeće, s obzirom da kada su njih dve u pitanju zasigurno nema dileme da je Ražnatovićeva daleko ispred, kada su vokalne sposobnosti u pitanju. Njihovo trvenje već dugo godina intrigira javnost. Karleuša je na estradu kročila 1995. godine kao maloletna 17-godišnja devojka pevajući tada popularne turbo folk pesmice. Ceca je već bila velika zvezda i te iste godine udala se za Arkana, tada bi malo ko sumnjao da će se dogoditi skandal sa sudovima. Mlada, ambiciozna i drčna Karleuša je vrlo brzo shvatila kako funkcioniše estrada, pa je nekoliko godina kasnije u jednom od intervjua smelo izjavila: „Sve smo mi kurve!“, mislivši da svako od njih, kao što i svako od nas ima svoju cenu za koju radi posao svakoga dana. Ova rečenica je eksplodirala kao bomba, pa je reagovao i Arkan iako nije ni bilo reči o njemu rekavšii „Karleuša mora da je bila pijana ili drogirana kad je to rekla.“ U jednoj od čuvenih emisija Milovana Ilića Minimaksa Jelena je javno komentarisala njegove reči uz konstataciju „Ko o čemu, kurva o poštenju!“ Rat između Karleuše i Cece je buknuo i više niko ga nije mogao zaustaviti.

Od tada pa do današnjih dana njih dve često su ratovale, često nisu birale reči, koje upućuju jedna drugoj, često su se prozivale na javnim događanjima.

Jelena Karleuša i Dara Bubamara

Suparništvo nije toliko muzičko koliko u pogledu toga koja ima više firmiranih krpica. Prozivke su postale njihova svakpodnevnica, prepucavanja u medijima, pljuvanja, prozivanja oko imena, kada je Jelena rekla kako može od imena Radojka da bude nadimak Dara itd. To prepucavanje je trajalo i trajalo, sve dok pomirenje nije palo, kada je Karleuša pohvalila Darin koncert i scenski nastup u Beogradskoj areni. Tako je zvanično palo pomirenje.

Dino Merlin i Hari Varešanović

Između dve bosanske zvezde zabavne muzike, čije pesme u sebi sadrže odlike sevdaha, oduvek su postojali zategnuti odnosi. Publiku je delilo mišljenje koji je bolji pevač, koji od njih dvojice ima bolje vokalne sposobnosti, čije su pesme bolje. Njih dvojica su mnogo puta u medijima otvoreno pokazivali međusobni animozitet i netrpeljivost. U jednom trenutku su spustili lopte, snimivši zajednički duet „Dabogda“. Međutim primirje nije dugo potrajalo do trenutka kada su se našli u jednom sarajevskom restoranu zajedno sa svojim prijateljima, kada je Dino nakon žučne rasprave, prišao i pljunuo u lice frontmena grupe „Hari Mata Hari“ i tim činom zgrozio sve prisutne goste restorana.

Mina Kostić i Indira Aradinović Indi

Fizički obračun dve folkerke je godinama bio jedan od najgledanijih video klipova. Ove dve pevačice su u različito vreme bile sa biznismenom Tiosavom Sretenovićem Tikom, te se pretpostavljalo da je on jabuka razdora.

Zorica Brunclik i Miloš Bojanić

Još jedan u nizu rijaliti sukoba koji je završio na sudu, a Bojanić je je tužio Zoricu Brunclik jer ga je nazvala „pedofilom, lažovom i trulom prostatom“ i uz to ga pljunula u lice. Zorica se rasplakala na suđenju, dok je Miloš odbijao da priča o svemu, navodeći da je incident daleko iza njih.

Aca Lukas i Željko Šašić

Što se tiče najdužih sukoba na estradi, nemoguće je zaobići Acu Lukasa i Željka Šašića, budući da su oba pevača rado i često komentarisali životne odluke onog drugog, što na pompezan, što na duhovit način. Jabuka razdora je u ovom slučaju bila žena, ali Vuksanović i Šašić nisu zakopali ratne sekire ni nakon što se Sonja razvela i od Lukasa. Štaviše, to je poslužilo i jednom i drugom kao povod za novi arsenal prozivki i uvreda.

  *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter