Izvor: HAPPY BSC/Viktorija Samardžić
29.09.2021 u 11:58
0

„SAD STIŽE ONO NAJLEPŠE“: Marija Mirković za Happy BSC o samostalnoj karijeri, uspesima i velikoj ljubavi (INTERVJU/FOTO)

Za bivšu Frajlu ova godina je bila plodonosna.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOKIRAO NOVU DEVOJKU PRED MILIONIMA! Darko Lazić priznao da je bio sa preko 300 devojaka, Barbara ostala šokirana tačnom cifrom! 

Marija Mirković (38) napustila je ove godine grupu „Frajle“ i započela samostalnu karijeru. U našem Happy BSC intervju priča kako se oseća, koliko joj prija pisanje i koliko voli kantautorski rad, govori o saradnji sa Alkom Vujicom, Draženom Žerićem Žerom i drugim pevačima, navodi da joj je ova godina uskratila je mogućnost da neke stvari u životu završim na način na koji je planirala, otkriva kako je provela leto, te da li postoji neka ljubav na primorju.

PROČITAJTE JOŠ: „TAKO BI I ONA URADILA!“: Sin Marine Tucaković na dan njene sahrane doneo veoma bitnu odluku!

Započeli ste solo karijeru. Kako se osećate kao bivša „Frajla“?

 Osećam se kao i sve bivše. (smeh) To je jedno super vreme koje je iza mene, jedna jako ozbiljna karijera puna dobrih koncerata, publike, putovanja, dobrih pesama.  Puno toga sam dala od sebe u tih 12 godina, ali puno toga mi se i vratilo.

Takođe, bacili ste se u kantautorske vode. Ove godine imate dva hita kod klape Cambi i Alke Vujice. Koliko vam prija pisanje?

Uvek sam se bavila pisanjem pesama. Dok sam bila u Frajlama, bavila sam se uglavnom pisanjem za grupu, jer volim kantautorski rad. Ostale su divne pesme a jedna od omiljenijih i meni i publici je Menjam dane.  Pesma Zaljubljen koju izvodi grupa Cambi, je zapravo jedna od prvih pesama sa kojom sam krenula u autorske vode i zaista je dozivela veliki uspeh i postala veliki hit. Pesma je bila na Dori, od početka godine je u top 5 najslušanijih pesama I to mi velika satisfakcija. Saradnja sa Alkom je posebna priča za posebno pitanje. Krenule smo prošle godine da pišemo pesame za druge izvođače, a došle smo do toga da smo njoj završile ceo album za dva meseca. Dogodilo se da jedna drugoj odgovaramo kao autori. Ja nju jako cenim, jedna je od najboljih tekstopisaca s ovih prostora ikada, neverovatno kreativna. Napisala je zaista sjajne tekstove u svojoj karijeri i njima obelezila mnoge karijere.

Šta vam je ova godina donela i čemu vas je naučila, a šta vam je pak uskratila? 

Teška je godna globalno, ali trudim se da na sve gledam sa vedrije strane. Imam ja svoje loše dane, ali ko ih nema. Donela mi je mnoge dobre ljude u život, naučila me je da uživam što više i da svoje vreme trošim samo na nešto što me čini srećnom.  Uskratila mi je mogućnost da neke stvari u životu završim na način na koji sam planirala. I to je to, ukratko.

Vrlo često ste na primoriju. Da li vas tamo vuče ljubav? 

Vuče me velika ljubav prema jadranskom moru, jer sam deo detinjstva provela u Baru. A nekad me vuku i nastupi, tako da često spajam lepo i korisno.

Kako ste proveli ovo leto?  

Radno sam provela leto. Kao autor učestvovala sam sa Alkom Vuicom na CMC festivalu u Vodicama i na Splitskom festivalu,  par koncerata sam imala sa grupom Cambi i sa Mijom Dimšić, pa je bilo dosta druženja i pevanja. Nastupala sam na par festivala. Generalno, jedno uspešno leto koje, nadam se, najavljuje i uspešnu jesen.

Obožavate ljubimce, naručito pse. Da li razmišljate da udomite nekog? 

Trenutno ne, ali bih jako želela. Kao neko ko je 10 godina u porodičnom domu živeo sa psom, i to sa dobermankom koja je bila kao član porodice, sa jedne strane imam veliku potrebu za životom sa psom, a sa druge strane znam koja je to obaveza i da u ovom momentu ne mogu da je ispunim kako treba. Svako ko želi da mu se zivot oplemeni i obogati treba da uzme psa. Psi su zakon!

Došla je jesen. Koji bi bio vaš jesenji ritual? 

Idealan ritual kada pada kiša je: Probudim se, popijem čaj, sednem za klavir i pišem pesme. Jesen realno ne volim, ali je tu svake godine pa sam se pomirila sa tim da živim u podneblju gde nije večno proleće. (smeh)

Šta vas posebno inpiriše ovog meseca? 

Posebno me inspiriše pesma koju sam napisala za duet Alke i Žere iz Crvene Jabuke  koja se ovih dana snima i koji će biti na njenom albumu. Jedva čekam da izađe i da je publika čuje, mislim da će da razneži čak i ljude koji nisu skloni tome.

Kada možemo da očekujemo vaš prvi samostalni singl? 

Trebalo bi vrlo brzo i to me raduje. Imala sam jedan “problem”, nisam mogla da izaberem koji bi pesma bila  prvi singl. Na kraju sam rekla da pesma koja prva bude gotova I isproducirana, izađe prva, jer sigurno tako treba da bude. Radim sa odličnom ekipom mladih producenata iz Splita, vrlo su talentovani i puni dobrih ideja. Stalno me prijatno iznenađuju i mislim da će to biti jedna super saradnja.  

Nažalost napustila nas je najveća hitmejkerka Marina Tucaković. Po čemu ćete je pamtiti?

Po genijalnoj  sposobnosti da izvođaču napiše baš takav tekst koji taj izvođač može da iznese. Bila je genijalna, pregenijalna. Bila je i tekstopisac i psiholog, dopirala je i do duša izvođaca, a i publike. Mislim da ne postoji osoba sa ovog podneblja a da nema neku njenu omiljenu pesmu. Beskrajno mi je žao što nas je napustila jer verujem da je još puno toga trebala da napiše.

Koji su vam naredni planovi?

Sad stiže ono najlepše, a to je da izlaze pesme koje sam pisala u prethodnom periodu. Sem mog singla, publiki čeka i novi novi singl grupe Cambi, duet pesma Alke i Žere i prvi singl pevača koji se zove Mate Grgat za kojeg mislim da je pred njim sigurno vrlo lepa i uspešna karijera. Bila je plodonosna godina što se tiče pisanja.  Od ostalih planova, manje izvesnih da će da se ostvare, izdvojila bih da planiram da treniram svakog dana, da se zdravo hranim i da pijem vitamine. Znači zdrav život! (smeh)

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter