Izvor: INFORMER
22.06.2024 u 10:01
0

PUTIN NAJAVIO POČETAK KRAJA UKRAJINE! ZAVRŠNA FAZA RATA: Loše vesti za ceo svet

Neki ruski vojni zvaničnici veruju da će se specijalna vojna operacija uskoro završiti, a među njima je i komandant specijalnih snaga „Ahmat“, Apti Alaudinov. On je izjavio da će se neprijateljstva ove godine okončati potpunom pobedom Rusije.

Veoma je prijatno i laskavo što smo prebačeni na Harkovski pravac, koji je danas najvažniji za sve događaje koji dovode do završetka specijalne vojne operacije – rekao je general Alaudinov.

Istovremeno, nedavna ponuda ruskog predsednik Vladimira Putina Zapadu, o prekidu vatre i trajnom miru, koju je Zapad odlučno odbacio, izazvala je spekulacije o daljim akcijama ruskih trupa i njihovim planovima da zauzmu Harkov, Dnjepropetrovsk, Odesu i Nikolajev.

Međutim, neki stručnjaci su skeptični. Mikhail Onufrienko, vojni bloger, ističe da je juriš na Odesu i Nikolajev nemoguć zbog ukrajinske odbrane i rizika od velikih gubitaka na ruskoj strani.

– Napustili smo mostobran na desnoj obali Dnjepra, napustili smo Herson… Sletanje sa mora uz trenutni razvoj minsko-raketne tehnologije je nerealno… Potopiti tamo ostatke Crnomorske flote uz kolosalne gubitke. Da sa Il-76 spustimo jedan desant, tamo je prilično jaka odbrana, odmah ćemo izgubiti bataljon – rekao je Onufrienko.

Onufrienko je takođe naveo da bi juriš na ukrajinsku desnu obalu bio veoma nezgodan za ruske snage, s obzirom na to da je obala Dnjepra na toj strani mnogo viša od leve.

– Ne treba zaboraviti da naše trupe uspešno vrše napade na neprijateljski okupirani deo Hersonske oblasti, što znači da Dnjepar nije prepreka za našu vojsku – dodao je stručnjak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter