Izvor: Blic
16.11.2023 u 19:39
0

ŽENE JOVANA MARIĆA RAZLIČITO REAGOVALE NAKON NJEGOVE SMRTI: Porodica psihijatra nije složna ni na ispraćaju na večni počinak

Druga žena Jovana Marića na sahrani skrhana bolom, dok treća nije htela ni na umrlicu

Čuveni psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić danas će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Porodica, prijatelji i kolege okupili su se na Novom groblju u Beogradu kako bi odali počast doktoru. Njegove ćerke Vojna i Joana uplakane su primale saučešće u kapeli.

Druga žena Jovana Marića, koja mu je i podarila decu, Aleksandra, došla je na sahranu sa ćerkama i unukom.
Treća supruga Danijela, sa kojom psihijatar ima sina Mateju, sa kojim je bio i na sudu, nije se pojavila na sahrani, a nije želela ni da se potpiše na umrlicu.

Unuk Jovana Marića tokom tužne povorke, nosio je dedi krst.
Podsetimo, Jovan Marić bio je srpski psihijatar, pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964.

Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik je dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine kada je smenjen.

Zbog čega je Jovan Marić bio u sukobu sa sinom Matejom pročitajte u našem narednom tekstu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter