Izvor: NOVA.RS
25.05.2024 u 18:14
0

BAKA IZBODENOG DETETA NE MOŽE DOĆI SEBI: To nije majka, nego zver, ja ću čuvati unučiće, neće ih ona više videti

Šestogodišnja devojčica koju je juče krvnički izbola rođena majka Š.B. (21) odlukom Centra za socijalni rad predata je na dalju brigu njenoj baki po ocu Saneli Alimanović.

Sanelu smo zatekli vidno uznemirenu zbog događaja koji je njenu unuku umalo koštao života. Objasnila nam je da ne zna zbog čega je njena snaha potegla nož na dete ali je istakla da ovo nije prvi put da je bila agresivna prema svom potomstvu.

„Mogu da sa punim pravom kažem da je ona veoma loša majka. Jedno dete joj je zbog toga i oduzeto, veoma je agresivna. Više je ne smatram svojom snahom jer žena koja to uradi svom detetu ne zaslužuje da bude majka, to je zver“, kazala je Sanela .

Ističe da se nijednog trenutka nije dvoumila da preuzme brigu o svojim unucima iako njena porodica živi u oskudici.

„Moj suprug je izbeglica iz Benkovca, ovde živimo u iznajmljenoj kući, očuvali smo jedanaestoro dece ali sve kako treba. Nikada nismo nikome pravili probleme, ovako nešto nismo očekivali. U šoku smo nakon što smo čuli šta je snaha uradila našem unučetu, našoj krvi. To ne možemo da oprostimo, više joj decu nećemo vraćati, ona nije sposobna da bude majka. Obavestili smo o svemu što se desilo i našeg sina koji je u Nemačkoj i složili smo se da čuvamo decu kako znamo i umemo ali da ih njoj ne vraćamo. Ovo je čist pokušaj ubistva, napasti nožem tako malo dete ne može da bude ništa drugo“, zaključila je Sanela.

Kako je kazala Ševija Benulović, baka Š.B. i jedini očevidac događaja, sve se desilo iznenada i bez ikakvog konkretnog povoda.

„Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena a moja unuka da nije, prepirale su se ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dete je vrištalo a ja sam samo mogla da gledam njegove muke jer ne mogu da hodam“, priča potrešena žena dok pokazuje krvave fleke na tepihu ispred kuhinjskih elemenata.

Dete koje još nema punih šest godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar gde je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake telesne povrede.

S.Č. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedena osnovnom javnom tužiocu na saslušanje. Ako bude osuđena preti joj kazna zatvora od dve do 10 godina s obzirom na to da je delo učinjeno prema maloletnom licu pa zbog toga Krivični zakonik predviđa i težu sankciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter