Izvor: KURIR
24.05.2024 u 08:55
0

BARUT KLJUČNI DOKAZ PROTIV OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO ŠKALJARCA: Edmond pre smrti pretio da će otkriti MRAČNE TAJNE klana!

Dvomesečna istraga koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo protiv navodnog pripadnika „škaljarskog klana“ Dina Ibrahimovića (27) iz Bara, za koga se sumnja da je ispalio smrtonosne hice u dve godine starijeg sugrađanina Edmonda Mustafu, brzo je dala rezultate.

U okviru istrage zbog ubistva Mustafe saslušan je veliki broj svedoka koji su se izjašnjavali o posrednim, ali i o neposrednim saznanjima vezanim za likvidaciju, a okončan je i jedan broj veštačenja i izveštaji su dostavljeni postupajućem tužiocu. Iako motiv ubistva još nije zvanično saopšten, imajući u vidu činjenicu da su i Ibrahimović i Mustafa dovođeni u vezu sa „škaljarcima“, spekulisalo se da je Mustafa ubijen jer je pretila opasnost da postane nezgodan svedok za dojučerašnje saradnike.

– U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, formiranom protiv okrivljenog D. I. zbog ubistva E. M. i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, koje se nalazi u istragi, donete su naredbe za neophodna veštačenja od kojih su izveštaji za određena veštačenja dostavljeni ovom tužilaštvu, dok su druga veštačenja u toku. Takođe, tokom istrage je u svojstvu svedoka saslušano više osoba, a u daljem toku postupka biće preduzete i druge mere i radnje za koje se ukaže potreba, a sve u cilju donošenja odluke u predmetu – saopštila je za medije tužiteljka Lepa Medenica, rukovodilac i portparol VDT-a.

Apelacioni sud je potvrdio prvostepeno rešenje kojim je Dinu Ibrahimoviću produžen pritvor na još dva meseca. Za dela za koja se sumnjiči zaprijećene su zatvorske kazne od 10 godina i veće.

Kako je saopšteno, sumnja da je okrivljeni Ibrahimović počinio ubistvo proizilazi iz dokaza sadržanih u spisima predmeta VDT-a, a pre svega iz izveštaja Forenzičkog centra u Danilovgradu o veštačenju prisustva barutnih čestica na levoj šaci Ibrahimovića, što ukazuje na mogućnost da je bio povezan sa procesom opaljenja iz vatrenog oružja. U rešenju o produženju pritvora Ibrahimoviću navodi se da sumnja proizilazi i iz iskaza svedoka R. Ž. i M. B., kao i iz iskaza ostalih saslušanih svedoka, koji su na detalj

KAD SU VIDELI UBICU SVOJE DECE SKOČILI SU SA STOLICA, MAJKE SE SRUŠILE: Očevidac opisao jezive scene iz sudnice! POGODILO IH JE…

 

Edmond Mustafa ubijen je 27. februara ove godine u Baru. Nakon ubistva grad je bio blokiran i ubrzo je priveden Ibrahimović za koga je iz policije kasnije saopšteno da je uhapšen prilikom pokušaja bekstva.

– On je upravljao električnim trotinetom, a na glavi je nosio kacigu. Pretragom terena policija je našla crnu putnu torbu u kojoj je bila automatska puška iz koje je, sumnjamo, ispalio nekoliko projektila i ubio E. M. – naveli su tada iz policije.

Pred podgoričkim Višim sudom protiv Ibrahimovića se vodi i krivični postupak zbog optužbi da je deo kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Šćepana Roganovića u februaru 2020. u Herceg Novom.

Podsetimo, Edmond Mustafa je pre smrti na društvene mreže objavljivao kompromitujuće informacije o pripadnicima škaljarskog klana i najavljivao da će otkriti koga je sve ovaj klan likvidirao. Pored toga, Mustafa je, navodno, pregovarao i sa tužilaštvom da postane svedok-sradnik.

– Pretio je da će otkriti mračne tajne klana i tako se navodno zamerio svojim dojučerašnjim kompanjonima – kaže izvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter