Izvor:
15.03.2024 u 16:32
0

BIVŠI VISOKI FUNKCIONER OSUMNJIČEN ZA KRAĐU ORDENJA: Policija raspisala poternicu za Slobodanom Homenom

Slobodan Homen (52) osumnjičen je da je deo grupe koja je ukrala čak 43.000 ordena iz Palate Srbija, saznaje „Telegraf.rs“. Za Homenom je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu raspisana poternica.

On je bio državni sekretar Ministarstva pravde, narodni poslanik i advokat.

Slobodan Homen je na sednici Vlade Srbije 24. marta 2011. godine imenovan za funkcionera zaduženog za koordinaciju odnosa sa javnošću. Bio je poslanik u sazivu od 2012-14, a mandat mu je potvrđen i u sazivu posle toga.

UŽAS U VRBASU: Uhapšen nastavnik osumnjičen za polno uznemiravanje maloletnice

Nije nepoznanica da je Homen kolekcionar odlikovanja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.

Oglasilo se Tužilaštvo

U opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala uhapšeno je slobode osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica Slobodanom Homenom (52) i S.B. (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter