Izvor: KURIR
01.06.2024 u 21:02
0

ČITAVA LOGISTIKA IZ ZATVORA: Prepiska škaljaraca sve otkriva! HODŽIĆA UBIO KILIBARDA DOK GA JE BELIVUK DRŽAO NA PODU

Prepiske pripadnika zločinačkog škaljarskog klana vođene u septembru 2020. godine, pokazuju da su šefovi te organizovane kriminalne grupe kokainom snabdevale nekoliko zatvorenika, koji su navodno koordinirali dilovanje droge uprkos bedemima spuškog zatvora.

Iz razgovora koje su krajem septembra vodili sada pokojni Mile Radulović zvani Kapetan, Damir Hodžić čiji nadimak je bio Kasap i Baranin Vladimir Ulama, konstatuje se da su zatvorenici bili snabdeveni i telefonima sa kripto-zaštitom.

Pritvorenika i jednog osuđenika koji su navodno bili uključeni u šverc kokaina, škaljarci pominju imenom i prezimenom, a tvrdili su da ih skupocenim belim prahom snabdevaju sada pokojni vođa zločinačkog škaljarkog klana Jovan Vukotić i Vladan Radoman.

Razgovor o tome najpre vode Hodžić i Ulama, a potom Hodžić i Radulović, a počinju nakon što su upravo od zatvorenika saznali da su im kolege iz klana prokrijumčarile kokain u Crnu Goru.

Iz prepiske je jasno da su besni što nisu uključeni u taj posao u kojem učestvuju, kako tvrde, i trojica optuženih u dva praktično najznačajnija krivična predmeta u Crnoj Gori.

Ulama i i Hodžić tokom avgusta 2020. godine razgovaraju o ratu sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavački klan, pa u tom kontekstu Hodžić predlaže Baraninu da se zbliži sa Cetinjanima koji su, kako tvrdi, u ekipi Vladana Radomana i ponudi im da “akcijaju” zajedno.

“Ako neće, neka deru svoj put… Nama oni ne trebaju”, piše Hodžić.

Nakon nepuna dva meseca – 30. septembra, Hodžić od tog sagovornika dobija informaciju da su se Kotoranin i Cetinjanin snabdeli “robom” i odmah je prosleđuje Raduloviću.

“Čuh sad da su škaljarci prebacili robe u CG”, Hodžić piše Kapetanu, kojeg interesuje “kakve robe” i odakle im.

“Ne znam, rekoše imaju i Jovica i Radoman”, odgovara mu ovaj.

Radulović mu tada tvrdi da on nema: “E ja nemam, mene nisu zvali!!! Ali neka!!!”.

Takav odgovor razbesneo je Hodžića, koji šefu barskog ogranka tog klana poručuje da im traži novac.

“E je*em li im sve na svijet, imaš da tražiš i jednom i drugome pare za ovog smrada. Kad odlučiš da kažeš”.

Kapetan mu objašnjava da u tom trenutku ne može da misli o tome, ali i obećava da će sve rešiti: “Ne mogu da mislim o tome sad!! Ali riješićemo sve!!! Kome nude robu tu, je li Ulami?”, pita on.

Hodžić mu odgovara da nude Ulami i pritvoreniku i da to čine obojica – Vukotić i Radoman.

“A ko je nudio Ulami od njih”, ponavlja Radulović.

“Obojica… Radoman Ulami prije sat vremena, a Jovica Lj….”, objašnjava Hodžić.

Kapetan mu tada sugeriše da Ulama uzme kokain i kaže škaljarcima da je njemu dao.

“Uhhh sve bi im oteo!!! No čekaj da razmislim”, dodaje on, nakon čega mu Hodžić prosleđuje prepisku sa Ulamom.

Radulovića tada zanima odakle su u kontaktu Serdar – Jovan Vukotić i pritvorenik kojeg pominju i od Hodžića dobija objašnjenje da su u kontaktu, ali da zapravo on nije siguran koji je to od dvojice pritvorenih lica istog imena.

Objašnjava i da mu je to rekao dugogodišnji robijaš, koji je i od njega tražio kokain… Te da mu je i taj zatvorenik potvrdio da Vukotić i Radoman imaju “robe”…

“Tražio mi brate. Kaže ja stalno uzimao od Adža… Ja rek’o nemam ja i on kaže… Ima Jovica, pisao mu Lj. da mu traži. Nisam htio. Ja rek’o ne znam, moji drugovi nemaju”, piše Hodžić.

Adžo je nadimak sada pokojnog Alana Kožara, ubijenog dva meseca pre nego je zatvorenik tražio kokain od Hodžića.

Radulović nakon tih informacija od Hodžića traži: “Reci Ulami da kaže da meni treba roba!!!!”, što ovaj i čini i prosleđuje Ulami prepisku sa Kapetanom.

Nakon toga, Hodžić insistira i da se od Vukotića i Radomana traži novac kad budu “radili” Radoja Živkovića, zvanog Žuti:

“A ovima samo treba reć brate za ovog smrada da daju pare kad bude, ali pojedinačno i Jovici i Radomanu”.

Radulović mu odgovara da je od Vukotića već uzeo novac…

“OK i od ovoga treba uzet isto, sve im je*em, jer Jovica uzme od njega odma’ sigurno, mater im je*em… A sad sam reka Ulami da mu piše za 10 komada”…

“Ja ću da uzmem. I da mi kaže Radoman koja je cijena”, piše mu Radulović, a nakon pitanja koliko, dodaje i “10 kom”.

“Nek kaže General traži. I da mi da cijenu… Da, nek kaže treba meni!! Neću da kupim, no da platim kad prodam. Valjda zna to”, pojašnjava Radulović.

Od Hodžića dobija odgovor: “Ne no ćemo da mu platimo odma. Najbolje još to da nam kaže”…

Iz razgovora Ulame i Hodžića proizilazi da mu je Radoman odgovorio da može dobiti samo komad.

“Pa jes, biće mu Serdar rek’o da kaže nema… Uzmi im komad bar obavezno. Da bi vidjeli pečat”, odgovara mu Hodžić.

Hodžića i njegovog zeta koji nije imao kriminalni dosije, Adisa Spahića, kavčani su uz pomoć Radulovića namamili u zamku i ubili 14. oktobra te godine.

Likvidirani su u naselju Stanjevića Rupa u Spužu, u kući Ratka Živkovića i to nakon što su sa Radulovićem došli na navodni sastanak.

Tužioci tvrde da je Hodžića ubio Marko Kilibarda, i to dok ga je oborenog na podu držao Veljko Belivuk, a više njih likvidiralo je Spahića.

Prema spisima SDT-a u toj kući sačekali su ih Živković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Stevan Kraljević, Veljko Belivuk, Nebojša Janković, Marko Miljković, Gašić Blagoje, Gašić Dejan i još trojica pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan, čiji nadimci na kriptovanoj Skaj aplikaciji su Rosi, Kortez i Dom.

Tužioci objašnjavaju da je Živković, prvobitno, po Zvicerovom nalogu, danima nagovarao Radulovića da dođe na sastanak, kako bi ga namamio u klopku.

Prema spisima, Živković je tog dana sačekao Radulovića, Hodžića i Spahića kod spuškog mlina, nakon čega je Radulović ušao u njegov automobil, a druga dvojica su ih pratila “audijem A4” do kuće u Stanjevića Rupi.

Radulović je otet tog dana, brutalno zlostavljan dva meseca, a potom i ubijen.

Slučaj otmice i ubistva Mila Radulovića, u istoj je optužnici sa slučajem dvostrukog ubistva u Spužu.

U tom aktu Specijalnog državnog tužilaštva, navodi se da je Zvicer 2020. godine organizovao kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali okrivljeni – Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Radoje Živković zvani Žuti, Dragan Knežević, Milan Vujotić, Stevan Kraljević, Slobodan Kašćelan, Davor Perović, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Dejan i Blagoje Gašić, Miloš Radonjić, Petar Đurović, Vladimir Vučković, Nikša Perović, Rade Garović, Mersudin Čalaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Zoran Kažić, Aleksandar Dragićević, Aleksandar Ljumović, Milan Knežević, Borko Bešković, Bojan Bešović…

Vukotić, koji je nakon likvidacije Igora Dedovića i Stevana Stamatovića slovio za apsolutnog vođu škaljarskog klana ubijen je u septembru 2022. godine u Istanbulu.

Vladan Radoman brat je prve žrtve rata kotorskih klanova koji traje deceniju, Gorana Radomana. Po tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva Vladan Radoman i Filip Ivanović šefovi su organizovane kriminale grupe odgovorne za ubistvo Cetinjana Andrije Gazivode i Petra Muhadinovića, ali i pripremi nekoliko pokušaja likvidacija na Cetinju i u Podgorici, među kojima i pokušaj ubistva Aleksandra Saše Jabučanina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter