Izvor: Kurir
15.04.2024 u 18:12
0

DANKINE UBICE ĆE PREBACITI U CZ: Ovo je 6 koraka u istrazi zločina koji je zgrozio Srbiju! Roditelji ubijenog deteta VAŽNI SVEDOCI

Više javno tužilaštvo u Zaječaru vodi istragu protiv Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), a na teret im se stavlja teško ubistvo

Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), osumnjičeni da su 26. marta ubili Danku Ilić (2) u Banjskom polju kod Bora biće dovedeni iz pritvora u Zaječaru u Specijalnu zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu radi psihijatrijskog veštačenja, koje će se obaviti u sklopu istrage Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Kako saznajemo, tužilaštvo će pored psihijatrijskog veštačenje osumnjičenih, preduzeti još najmanje pet dokaznih radnji u slučaju protiv dvojice radnika borskog JKP „Vodovod“, a koji se sumnjiče da su devojčicu prvo udarili službenim kolima, zatim je zadavili i sakrili njeno telo koje ni dan danas nije pronađeno.

Tragovi, otisci, blato

– Dragijević i Janković u narednom periodu biće dovedeni u Beograd u Specijalnu zatvorsku bolnicu radi psihijatrijskog veštačenja, a istovremeno tužilaštvo radi na ispitivanju svedoka, veštačenju baznih stanica, telefona osumnjičenih, automobila „fiat panda“ koji je u vlasništvu JKP „Vodovod“, kao i DNK veštačenja uključujući i garederobu osumnjičenih – kaže izvor Kurira uspoznat sa istragom i objašnjava da se rade i sva ostala veštačenja uključujući i prostorno-vremesko, kao i tragova otisaka prstiju, blata…

Jedan svedok, kako saznajemo, biće ispitan danas, a u pitanju je majka Dejana Dragijevića, Svetlana, koja će jedina imati pravo da ne svedoči jer je blizak srodnik osumnjičenog. Sa druge strane, Dejanov otac Radoslav, osumnjičen je u ovom predmetu za drugo krivično delo, za pomoganje sinu posle ubistva.

– Svi koji su bili u kontaktu sa detetom, imali saznanja, učestvovali u potrazi ili videli bilo šta sumnjivo kobnog dana svedočiće u tužilaštvu. Raditelji male Danke, Ivana i Miloš, takođe će biti pozvani, jer su oboje, kako je i objavljeno, tog dana sreli ili videli osumnjičene, što ih čini ključnim svedocima u istrazi. Otac ih je čak i pitao da li su videli dete, dok je majka jednog primetila pored automobila ispred dvorišta u Banjskom polju – objašnjava nam izvor.

Prema njegovim rečima, sva veštačenja trebalo bi da utvrde šta se tačno dogodilo tog 26. marta u Banjskom polju.

– Veštačenja će pomoći se utvrdi na koji je tačno način mala Danka udarena automobilom i gde je tačno bila u vozilu nakon što je u njega ubačena. Takođe, tragovi na odeći osumnjičenih ili nekoj od zaplenjenih stvari i alata, trebalo bi detaljnije da otkriju kako je dete stradalo – kaže izvor iz istrage.

Obdukcija važna

Na kraju, veštačenje baznih stanica i telefona Dargijevića i Jankovića potvrdiće tačno kretanje koje je do sada urađeno uz pomoć GPS lokacije automobila „fiat panda“.

– Važno je i da se pronađe telo, a obdukcija bi dala mnoge odgovore. Međutim, kako vreme odmiče, pitanje je i u kakvom stanju će se telo prnaći, te da li će se uopšte moći raditi obdukcija – kaže sagovornik.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta sa porodičnog imanja u Banjskom polju dok je bila sa majkom i bratom i od tada joj se gubi svaki trag. Vest da je ubijena i da su dvojica osumnjičenih policiji priznala jezivi zločin posle hapšenja pogodila je Srbiju 4. aprila i od tada traje potraga za njenim telom.

Potraga ne prestaje

U potragu za telom ubijene devojčice za vikend su se uključili i pripadnici Žandarmerije. Oni su pretražili teren od sela Zlot ka selu Sumrakovac, na kojem se nalazi nekoliko deponija i rezervoara sa vodom.

– Jedan od osumnjičenih za ubistvo je na saslušanju priznao da je premestio telo, što otežava rad policije – podseća izvor i dodaje:

– Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora intenzivno rade na pronalasku tela i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter