Izvor: SD
21.11.2023 u 15:45
0

DEČAK UBICA SEDEO PORED MAJKE KADA JE IZGOVORIO SABLASNE REČI: Jezivi muk u sudnici posle glasa maloletnog ubice iz „Ribnikara“

Tragedija u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru dobija sudski epilog.

Masakr u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ je događaj koji je ostavio trajne posledice na celo društvo. Postupak protiv maloletnog izvršioca je u toku, ali je i dalje pitanje kako će sam proces izgledati s obzirom da se radi o mlađem maloletniku.

Sada, bliži se suđenje roditeljima dečaka ubice koji je ubio devetoro dece i čuvara škole 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru. Njegov otac je uhapšen istog dana, a zatim je iz pritvora navodno pokušavao da svoju imovinu prepiše na drugoga, negirao je krivicu, što je potvrdila i majka jednog od ubijenih dečaka tog trećeg maja.

Odgovor dečaka ubice majci nastradalog dečaka je jeziv

– Ja sam bila jedna od majki koja je ispitivala dečaka na ročištu protiv oca. Imala sam prilike da čujem, a kasnije i da vidim snimak. Ja sam između ostalog pitala da li on zna da je ubio mog sina? On je rekao da zna… bez ikakve emocije. Njegov glas je četiri sata bio isti. Kasnije sam videla snimak. Njegova majka je sedela pored njega i nije reagovala na moje pitanje, samo je sedela. To sve nas ‘pomera’. Volela bih da se neka pravda ipak zadovolji, što zbog nas, naše dece, što zbog celog društva. Mislim da mi kao društvo nismo još uvek potpuno svesni šta se desilo… – izjavila je majka dečaka koji je tragično nastradao.

Pored toga, majka ubijenog dečaka, pomenula je i optužnicu koja je podignuta protiv oca maloletnog ubice.

– Ne znam ni da li je prikladno sada govoriti o tome. Podignuta je optužnica protiv oca koja je za delo protiv opšte bezbednosti, ili kako se već to pravno kaže. Ono što nas roditelje sve dodiruje jeste ko je odgovoran za 10 ugašenih života? Ono što nas kao roditelje isto dodiruje jeste ono što smo imali prilike da vidimo, a to je ta neka nemerljiva, neopisiva hladnoća cele porodice. Otac kaže ‘Za šta vi mene krivite, ja se ne osećam odgovornim’. On je taj koji je dete odveo u streljanu, oružje je njegovo. On je dao dozvolu da dete trenira vatrenim oružjem – izjavila je ona za K1.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter