Izvor: Informer
02.03.2022 u 09:56
0

DIJANA HRKALOVIĆ IZLAZI PRED SUDIJU!

Za sredu u popodnevnim satima u Specijalnom sudu, zakazano je suđenje nekadašnjoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Braniće je Vladimir Đukanović koji bi mogao da zatraži odlaganje kako bi se upoznao sa predmetom. Tužilatvo za organizovani kriminal tereti Hrkalović za trgovinu uticajem, kao prvooptuženu, i predlaže da joj sud izrekne kaznu od pet godina zatvora. Na otpužnici su još dvojica državnih službenika.

Optuženi su i nekadašnji šef službe za Specijalne istražne metode Dejan Milenković, za zloupotrebu službenog položaja, i nekadašnji načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić, za isto krivično delo kao Hrkalović.

Tužilaštvo tvrdi da je Hkalović opstruisala istragu protiv Veljka Belivuka za ubistvo, 2017. godine, karatiste Vlastimira Miloševića, koji je obezbedjivao više lokala. Javnost je videla snimak sa sigurnosne kamere zločina u centu Beograda poznatog kao „ubistvo na šinama“.

Kako je navedeno, ona je od Milenkovića tražila da kasno dostavi podatke iz mobilnog telefona Belivuka i tako otežala rad tužilaštvu.

Belivuk i Marko Miljković, koji je takodje bio optužen za ovo ubistvo, uhapšeni su pre godinu dana i za narednu sedmicu zakazano je pripremno ročište za njihovo sudjenje. U slučaju Hrkalović, vodi se skraćeni postupak tako da bi suđenje, ako se ne odloži, krenulo odmah.

Hrkalović je sredinom 2019. smenjena sa mesta državne sekretarke MUP. Prethodno je bila sekretar Uprave kriminalističke policije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter