Izvor: Novosti
18.05.2022 u 15:02
0

„IDEM PO SVOG SINA U BEOGRAD“: Nenad Periš nakon što je pronađeno telo: „Svi smo se nadali u dubini duše nekoj srećnijoj vesti“

Nenad Periš, otac Mateja Periša, čije telo je, kako se pretpostavlja, jutros pronađeno kod Ade Huje, rekao je da kreće u Beograd po svog sina.

TELO NEPREPOZNATLJIVO, U FAZI RASPADANJA: Odeća odgovara onoj koju je u noći nestanka nosio Matej Periš

– Spremio sam kofer i idem po svoga sina u Beograd. Jutros me nazvao načelnik beogradske policije i rekao mi da je pronađeno telo nizvodno od Pančevačkog mosta i da odeća odgovara istoj odeći i obući koju je nosio i Matej. Danas ili najkasnije u četvrtak ujutru biće poznati rezultati obdukcije i DNK analize. Ja čekam već pet meseci, svi smo se nadali u dubini duše nekoj srećnijoj vesti i da će Matej biti pronađen živ. Na žalost, to nije tako i šta god bilo moram prihvatiti istinu koja je strašno bolna. Ali, mene vera uči da ovo nije kraj i da ćemo se opet jednog dana sresti – rekao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Svi u porodici teško se nose s činjenicom da je potraga za Matejom okončana na tragičan način, ali kaže kako sada moraju prihvatiti tu činjenicu.

– Nakon načelnika beogradske policije zvali su me i iz hrvatskog MUP-a, iz ambasade Republike Hrvatske u Beogradu, zvao me i premijer Plenković, beogradski nadbiskup mi je poslao poruku, čuo sam se i s fra Ilijom iz župe Svetog Ante. Svi oni iskazali su svoje suosećanje i ponudili pomoć. Ja se najiskrenije zahvaljujem svima njima, svim građanima Hrvatske, Srbije, svima koji su suosećali s nama, molili za Mateja. Zahvaljujem i policiji u Srbiji i Hrvatskoj na profesionalnom i ljudskom odnosu svo ovo vreme, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi – rekao je drhtavim glasom Nenad Periš.

Rekao je i kako se nije još čuo s Matejevim prijateljima koji su s njim bili u Beogradu, ali je odgovorio da po dolasku s posla i uoči odlaska u Beograd, pre puta treba još srediti neke formalnosti oko povratka u Split. Iako je današnjim pronalaskom tela u Dunavu kod Ada Huje potencijalno okončana potraga za Matejom Perišom, to ne znači da je policijska istraga zaključena. 

– Očekujem da će policija, kao što je to i dosad profesionalno radila, nastojati da ustanovi zašto je došlo do nestanka i šta se dogodilo. Ali, ono što je u ovom trenutku najvažnije i najbitnije je da je pronađen Matej. Teška je i bolna ta istina, ali tu smo gde smo – zaključio je razgovor Nenad Periš i još jednom zahvalio svima koji su saosećali sve ovo vreme s porodicom i koji su molili za Mateja. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter