Izvor: INFORMER
01.11.2023 u 09:41
0

MOTIV JOŠ NEPOZNAT: Mesec dana od zločina u Niškoj Banji, a i dalje samo dečak ubica zna zašto je ubio najboljeg druga

Dečak ubica M.M. (13) iz Niške Banje 5. oktobra je nožem više puta ubo svog druga Andreja S. (13), a ne samo jednom kako se do sada verovalo, nezavnično saznajemo od izvora iz istrage i upravo bi ova činjenica mogla otkriti psihičko stanja u kojem je on bio, ali i otkriti motiv ovog užasnog zločina, koji je dalje tajna.

Za sada nije poznato kakva će biti sudbina M.M. koji je zbog svojih godina krivično neodgovoran, ali ni njegovih roditelja, za koje se trenutno preispituje da li su ga zanemarivali. 

Inače nakon strašnog ubistva dečaka sve pravosudne, socijalne i druge državne ustanove iz Niša prvi put su u ovom gradu pokrenule postupke koje zakon propisuje u ovakvom slučaju. Postupa se ažurno, ali slučaj kakav se do sada nikada nije desio u Nišu podrazumeva brojne procedure koje zahtevaju vreme.

Dečak ubica, koji je zbog svojih godina krivično neodgovoran po nalogu tužilaštva u Nišu upućen je odmah na veštačenje u Kliniku za neurologiju i neurosphijatriju za decu i omladinu u Beograd, gde se utvrđuje da li je on duševno oboleo.

IŠLE PO BUREK KADA JE DETE PALO SA TREĆEG SPRATA: Dadilje iz Bečeja dobile NANOGICE za smrt dečaka sa posebnim potrebama

Po zakonu, prema mlađima od 14 godina moguće je samo da se izreknu mere socijalnog staranja i zaštite. Ukoliko se utvrde mentalne smetnje, moguće je smeštanje u adekvatnu zdravstvenu ustanovu, ukoliko se utvrdi da je opasan po sebe li okolinu, dok traju zdravstveni razlozi, ako se proceni da drugi, manje restriktivni medicinski načini zaštite ne bi bili u toj meri efikasni.

Za sada u javnosti nema apsolutno nikakvih informacija da je M.M. objasnio zbog čega je usmrtio Andreja, svog školskog druga sa kojim se družio i van škole. Iako su se na dan zločina pojavile nepotvrđene informacije da je ubistvu prethodila svađa ispostavilo se da to nije tačno, ali zbog toga je ceo slučaj još bizarniji, ali u ukazuje da motiv treba tražiti prvenstveno na polju psihijatrije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter