Izvor: HAPPYBC
25.01.2024 u 02:07
0

NAKON TRŽNOG CENTRA GORELO I U BEZDANU: Evakuisano 70 pacijenata iz banje kod Sombora, borba sa vatrenom stihijom i dalje traje

Požar koji je večeras izbio u banji Bezdan kod Sombora gasi pedesetak vatrogasaca, a prema dosadašnjim informacijama, do temelja je izgoreo terapijski blok.

Osoblje i sedamdesetak pacijenata su evakuisani, i prema dosadašnjim informacijama nema nastradalih, ni povređenih.

Kako javljaju lokalni mediji vatra je velika i vidi se sa ulaza u Bezdan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Do temelja je izgoreo terapijski blok, ali gore i ostale zgrade bezdanske banje: parafinski blok, elektroterapija, bazen

Uzrok požara je za sada nepoznat, a uviđaj će biti obavljen najverovatnije danas. Na licu mesta je i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković članovi uprave somborske bolnice, kojoj i pripada banja u Bezdanu.

– Brzom reakcijom vatrogasaca izbegnuta je još veća katastrofa, gorelo je oko dve hiljade kvadratnih metara krova. Najbitnije je da nema ljudskih žrtava, a materijalna šteta je svakako ogromna! Bitno je da su svi pacijenti zbrinuti, požar će biti lokalizovan, a uviđaj će se raditi sutra ujutro – rekao je gradonačelnik Antonio Ratković.

Direktor Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović” dr Dragan Rastović izjavio je da se požar u bezdanskoj banji počeo širiti sa krova terapijskog bloka i bazena.

– Pacijenti nisu bili ugroženi, jer je požar izbio iznad terapijskog bloka. Bilo je 59 pacijenata, zbrinuti su i bezbedni. Ne možemo sa sigurnošću da kažemo šta je uzrok požara – izjavio je dr Dragan Rastović, direktor somborske bolnice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter