Izvor: Novosti
10.02.2024 u 00:34
0

NEZAPAMĆENO VRŠNJAČKO NASILJE U NIŠU: Devojčicu (15) šutirali u glavu i kičmu, žrtva zadobila košmare: „Drži ruke kao da se štiti“

Novi slučaj vršnjačkog nasilja desio se 7. februara na raskrsnici Krfske i Ulice Tanaska Uzunovića, a incidentu su prisustvovale još dve devojčice i jedan dečak koji su posmatrali kako starija devojčica šutira mlađu dok je na zemlji. Slučaj je prijavljen niškoj policiji koja je obavestila Više javno tužilaštvo u Nišu i istražuje okolnosti tuče.

– Moja ćerka koja ima 15 godina, pre dve godine, dok je bila sa izviđačima, posvađala se sa poznanicom starom 16 godina. Razmenile su uvrede ali nije bilo nikakvog fizičkog kontakta. U međuvremeni se nisu ni družile ni sretale. Nikakve dodirne tačke nisu imale. Sve dok u sredu oko 18.40 časova moja ćerka nije krenula napolje, a ta devojčica je presrela u blizini naše kuće – počinje priču N.S., majka pretučene devojčice.

Ona kaže da je mesto na kojem je pretučena devojčica slabo prometno i neosvetljeno, zbog čega i sumnja da je njena ćerka sačekana u zasedi.

– Sa šesnaestogodišnjakinjom su bili devojčica i dečak koje moja ćerka poznaje iz osnovne škole, kao i još jedna devojčica. Ta devojčica koja ima 16 godina je odmah skinula ranac i jaknu, pokazujući jasnu nameru mojoj ćerki da će da je bije. Počela je da joj se unosi u lice i ponavlja: „ko je seljanka, koje seljanka“, aludirajući na uvredu koju joj je moja ćerka rekla u raspravi pre dve godine. Pokušala je telefon da joj uzme, dete nije dalo, oborila je na asfalt i krenula je da je šutira u glavu, stomak, kičmu. Ona je krupnija i jača, moja ćerka je mršava i manja i nije pružala nikakav otpor jer ih je bilo četvoro, nije znala da li će i ostali da se priključe napadu – priča N.S.

Prema njenim rečima, dve devojčice i dečak sa kojima je bila šesnaestogodišnjakinja posmatrali su nasilje i nisu pokušavali da prekinu tuču.

– U tom momentu jedna devojka koja tu stanuje izašla je iz dvorišta i krenula ka njima pa su se razbežali. Ona je pomogla mom detetu da dođe do glavne ulice i da nas pozove. To je prava sreća. Šta bi bilo da ta cura nije izašla iz dvorišta? To je moglo da bude tako jer tu u tom delu i nema mnogo ljudi. Ta devojka nam je posle ispričala da je bilo jezivo gledati kako jedna devojčica šutira drugu dok je na zemlji dok drugi stoje okolo i gledaju – dodaje N.S.

Modrice, spazam i nagnječenja

On kaže da su bili kod lekara i da su nalazima konstatovane povrede, ali da je potrebno da se urade i dodatna snimanja.

– Ima nagnječenje leve šake, spazam desne strane kičme, ima ogrebotine na licu, modricu, imala je udarce u stomak, ali nema vidljivih povreda. Moramo da uradimo snimanje glave EEG i ako treba skener kičme. Ona ima devijaciju kičme, a baš je na tom mestu dobijala udarce pa ako se spazam ne povuče, moramo na skener – objašnjava zabrinuta majka.

„U snu drži ruke na glavi kao da se štiti“

Ona kaže da su od fizičkih daleko teže psihičke traume koje je devojčica doživela.

– Uplašena je, bili smo i u Zavodu za mentalno zdravlje gde joj je doktorka prepisala lekove. Noću spava sva povijena, drži ruke na glavi kao da se štiti. Dok spava, cima se. Napolju posle ovog i ne izlazi nigde. I ne želim za sada da je puštam samu jer ne znam da li će to dete ponovo da je napadne. Želim da se čuje za slučaj, da se ne zataška i ponovo ne desi. Zar je rasprava od pre dve godine razlog za ovako nešto? Šutirala je nogom u glavu, u kičmu, mogla je ozbiljno da je povredi. Ko zna koliko slučajeva ima za koje se ne zna ili koje ljudi ne smeju da prijave. Ovo ne sme da se zataška – kaže N.S.

Obavešteno Tužilaštvo

U niškoj policiji je potvrđeno da je prijavljeno da je devojčica rođena 2008. godine napala devojčicu rođenu 2009. godine u Krfskoj ulici u naselju Pantelej.

– Policija je odmah započela postupanje po prijavi. Utvrđuju se sve činjenice i okolnosti o slučaju je obavešteno i Više javno tužilaštvo u Nišu – kažu u niškoj policiji.

Drugi slučaj vršnjačkog nasilja u Nišu

Ovo je drugi slučaj vršnjačkog nasilja u kojem su pretučene devojčice u Nišu, a u kojima su kao osumnjičene za napad navedene njihove vršnjakinje. Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu istražuje težak incident u kojem je 24. januara jedna učenica sedmog razreda OŠ „Car Konstantin“ u Nišu kamenom pogođena u glavu.

Sumnja se da su nju pretukle tri učenice te škole, od kojih su dve imale hirurške maske na licu a jedna fantomku, a sve zbog toga što je dobila peticu iz nemačkog. Ishod istrage još uvek nije poznat.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter