Izvor: NOVA.RS
24.05.2024 u 16:33
0

NJIMA TREBA MALO MIRA: Mladić kog je Uroš Blažić ranio u Malom Orašju oglasio se nakon odlaganja suđenja

Nakon što je suđenje za masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni prekinuto juče u Višem sudu u Smederevu, bura se ne stišava. Porodice ubijenih i ranjenih ne mogu da sakriju svoju ogorčenost, a Nemanja Ilić, koji je ranjen nekoliko puta kobne večeri, ispričao je za da u potpunosti razume rekacije porodica, kao i da sam ne zna kako bi se ponašao da je prisustvovao suđenju.

Uroš Blažić je 4. maja u večernjim satima izvršio stravičan napad na omladinu koja se okupljala u Malom Orašju i Duboni. Ubio je njih devetoro, od kojih je najmlađi imao svega 14 godina, dok je njih 12 ranio. Među je i Nemanja Ilić koji je u ovom zločinu pogođen čak pet puta, a jedan od metaka razneo mu je butnu kost, zbog čega se otežano kreće. Nemanja je kobne večeri bio u Ravnom gaju, u Malom Orašju, na mestu na kom je otpočet stravičan zločin

Dan nakon odlaganja pripremnog ročišta za  kaže da su porodice svih žrtava izgubile svoj mir na dan zločina, te da ima razumevanja za njihovu burnu reakciju.

„Iskreno razumem zašto su svi reagovali onako kako su reagovali. Pogotovo Saša Panić, koji je izgubio sina i ćerku. Zaista ne znam kako bih ja reagovao da sam bio tamo. Od suđenja očekujem pre svega da bude fer i da ubica dobije doživotnu kaznu. Nemam ništa protiv što se menja mesto na kom će mu se suditi. Za mene početka suđenja predstavlja početak pravde, koliko se to može nazvati pravdom“, kaže nam Ilić.

Objasnio je da od dana kada se dogodio zločin, porodice i ranjeni nemaju mira.

„Znate kako, što se tiče mira, mi mir nemamo. Izgubili smo ga tog 4. maja 2023. godine. Nema te odluke i presude, nema te osobe koja će ikada više moći da nam vrati taj mi u kom smo živeli do tada“, zaključio je Nemanja.

Podsetimo, juče u prepodnevnim satima trebalo je da počne pripremno ročište na suđenju Urošu Blažiću. Međutim, kada je optuženi, zajedno sa ocem, pod pratnjom policije i sa pancirima na grudima kročio u sudnicu, porodice stradalih su nasrnule na njega. Blažići su istog trenutka izvedeni iz sudnice. Nakon toga doneta je odluka da se suđenje preseli u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

Porodica stradalih u Malom Orašju i Duboni na suđenju Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ispred zgrade suda porodice su besno uzvikivale, dok je nekoliko majki završilo u Hitnoj pomoći, pošto im je pozlilo nakon što su videli ubicu. Plač i jecaji parali su nebo nad Smederevom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter