Izvor:
02.02.2018 u 20:16
0

Novi detalji u „slučaju Zakintos“: Obdukcioni nalaz u korist srpskih mladića!

Odbrana mladića iz Srbije okrivljenih za učešće u tuči na Zakintosu, u julu prošle godine, u kojoj je nastradao američki turista Bakari Henderson, tvrdi da je, prema obdukcionom nalazu, prvi udarac u glavu bio smrtonosan po Hendersona, a da mu taj udarac nisu zadali srpski mladići.

Advokat dvojice optuženih Zora Nikodinović Dobričanin rekla je za Tanjug da je nalaz obdukcije tek pre nekoliko dana dobila od grčkog instututa i zatražila mišljenje našeg poznatog veštaka sudske medicine.

“Veštak mi je objasnio da je Handerson od prvog udarca, koji mu je zadat rukom s prednje strane glave pukao krvni sud čije pucanje je smrtonosno. Taman i da mu nije zadat nijedan udarac više, on ne bi preživeo, a prvi udarac nije zadobio ni od jednog od okrivljenih Srba”, rekla je Dobričanin Nikodinović.

Prema ovom nalazu, kako prvi udarac nije zadat nogom i kako ga nije zadao ni jedan od naših državljana, njihova odbrana bi mogla da bude povoljnija.

Zbog istog incidenta na Zakintosu okrivljeni su i jedna Bosanac i jedan Grk, a tokom istrage se pominjalo i korišćenje “boksera”, koji takođe nema veze sa državljanima Srbije.

Sedmorica Srba u ovom slučaju su osumnjičena za učešće u prebijanju američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos 6. jula, od kojih je njih pet u pritvoru u Grčkoj dok se dvojica brane sa slobode u nalaze se u Srbiji.

Petorici osumnjičenih je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas nasmrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.

tanjug.rs
Foto: daypress.gr/printscreen, Youtube/Printscreen/Serbia Today

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter