Izvor: Kurir
16.08.2024 u 09:42
0

OBRAČUN NARKO GRUPA: Beograđanin greškom likvidiran?

Beograđanin Saša Momčilović ubijen je ove nedelje u španskom letovalištu Marbelja.

Istraga o njegovom ubistvu odvija se u dva pravca, pa se istražuju motivi da li je ubijen zbog devojke ili poslova s narkoticima. Novinarka Ksenija Stojiljković je sa svojim sagovornikom donela nove detalje o ovom zločinu.

FILMSKO HAPŠENJE DILERA U NIŠU: U autu i stanu mu pronašli kokain (VIDEO)

– Momčilović se nalazio na međunarodnoj poternici i jedan je od okrivljenih u postupku koji se pred posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu vodi protiv organizovanih kriminalnih grupa na čijem je čelu bivši fudbaler Bakić. Na drugoj strani činjenica je da u Španiji, posebno u Marbelji, postoji prema nekim podacima više od sto organizovanih kriminalnih grupa. Nekoliko je značajnih okolnosti u vezi sa ubistvom Momčilovića. Sudeći po njegovoj kriminalnoj prošlosti, logično bi bilo njegovu smrt staviti zapravo u kontekst obračuna između narko klanova. To je jedna hipoteza – rekao je advokat Radiša Roskić.

Ipak, ostavio je rezervu u vezi s motivom za ovo ubistvo.

– Smatram da je veoma značajno da je ubijen ispaljivanjem hica s leđa i to u situaciji u kojoj je veći broj lica sa međunarodnih poternica, kako iz Srbije tako i iz Crne Gore, bio prisutan na tajnoj žurci. Hitac s leđa nije uobičajen način izvršenja eliminacije ovog tipa. Pominju se mogućnosti da je u pitanju nesporazum, svađa, pa i sukob koji je proistekao povodom prisustva neke devojke, čiji identitet još ne znamo, pa će se, sasvim je očigledno, istraga voditi i u tom pravcu. Na drugoj strani pominje se i taj novčani dug sa kojim Momčilović zapravo i nema neke direktne veze. Dakle, došlo je do nesporazuma tim povodom, pa je jedan od prisutnih potegao oružje i lišio ga života – dodaje Roskić.

Kako sam kaže, skloniji je da veruje prvoj verziji, ali ističe da očekuje brzo rasvetljavanje zločina u Španiji.

– Lično, najpre bih istragu stavio u kontekst obračuna između narko grupa, ali ne bih zanemario ni druge mogućnosti. Španska policija po svim svojim specijalnostima je kvalitetna i ona će to zasigurno relevantno učiniti, pritom španska policija ima jako dobru međunarodnu policijsku saradnju, što je i logično budući da je u pitanju zemlja Evropske unije i sigurno će jedan krak te međunarodne policijske saradnje ići i prema Srbiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter