Izvor: Kurir
29.02.2024 u 20:08
0

OBRATIO SE RODITELJIMA DEČAKA UBICE: Otac ubijene devojčice poslao MOĆNU PORUKU

Proslavljeni odbojkaš i trener Dragan Kobiljski, otac ubijene devojčice u masakru u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, oglasio se na svom Fejsbuk nalogu i prokomentarisao navode da porodica dečaka ubice želi da da donaciju za memorijalni centar u znak sećanja na nastradalu decu i radnika obezbeđenja u pomenutoj školi.

– Još uvek ne mogu da pojmim pokušaj relativizacije gnusnog zločina od strane te porodice i njihove advokatice iznoseći tobože želju porodice da daju donaciju za memorijalni centar streljane dece. To nam putem advokata poručuju ljudi koji se nisu ni pojavili na iznošenju naših najdubljih patnji čime su još jednom potvrdili potpuno odsustvo saosećanja i društvene odgovornosti, napisao je Kobiljski i dodao:

– Ostaje mi samo da ih umirim i da im kažem: Već smo se izjasnili da svu eventualnu odštetu opredeljujemo u humanitarne svrhe, tako da ne brinete oko donacije za društveno dobro. Kada je memorijalni centar u pitanju, učinili ste više nego dovoljno, jer bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao. Za njega ste u potpunosti zaslužni, tako da i tu budite spokojni.

Današnje ročište u slučaju okrivljenih roditelja dečaka-ubice iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ koji je 3. maja ubio devotoro dece i čuvara škola je završeno, a roditelji ubijene dece napustili su sudnicu zagrljeni i sa suzama u očima.

– Dosta je, zaista, dosta… – jedino je što je za Kurir uspeo da izusti Branko Anđelković, otac ubijene devojčice Mare.

Prvi je iz sudnice izašao otac ubijene Sofije, Slobodan Negić koji je uzrujan izašao, a onda se vratio da zagrli svoju suprugu i tako su zajedno izašli iz suda.

Okrivljena majka dečaka ubice izašla je prva u pratnji advokata, pognute glave.

Advokatica odbrane Irina Borović izjavila je za medije da je saslušanje oca koji je doveden iz pritvora počelo, ali da neće iznositi detalje, dok je advokatica Zora Dobričanin koja zastupa neke od oštećenih porodica izjavila da za sada sve ide svojim tokom.

– Za sada sve ide svojim tokom, zadovoljni smo – poručila je kratko advokatica.

Sutra će, kako saznajemo, biti nastavljeno iznošenje odbrane oba roditelja, kada će odbranu izneti i majka.

– Nakon toga, tužilaštvo i oštećeni članovi porodica moći će okrivljenima da postavljaju pitanja – kaže izvor Kurira.

Takođe, kako saznajemo, okrivljeni otac dečaka-ubice negirao je dela koja mu se stavljaju na teret.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter