Izvor: Kurir
24.02.2024 u 22:13
0

„ONI OVDE NE ŽIVE, MOGUĆE DA SU ZAUZELI JEDNU OD NAPUŠTENIH KUĆA“: Meštani sela kod Mladenovca uplašeni posle jezive otmice!

Četvorica stranih državljana, od kojih su dvojica Srijiaca, jedan državljanin Švedske i jedan državljanin Jordana, uhapšeno je, dok je njihov glavni saučesnik, osumnjičeni Yousef Khatib u bekstvu

Policija intenzivno traga za stranim državljaninom Yousef Khatib za koga se sumnja da je bio na čelu bande uhapšenih otmičara, koji su kidnapovali dvojicu muškaraca i njihovim porodicama tražili otkup od čak 300.000 evra.

– Protiv četvorice stranih državljana Više javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu zbog sumnje da su 10. februara na teritoriji opštine Mladenovac, mesto Mala Vrbica, zajedno sa drugim nepoznatim licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F.B. i M.K, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu – kaže izvor Kurira.

Branili se ćutanjem

Kako nezvanično saznajemo, glavna karika je bio Yousef Khatib, koji je uspeo da pobegne pre hapšenja.

– On se sumnjiči da je organizator ovog krivičnog dela i za njim policija intezivno traga. Sumnja se da je ovaj čovek bio na čelu bande – kaže naš izvor.

Uhapšeni su, da podsetimo, osumnjičeni državljanin Iraka Mustafa Q.Z.A-B. (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike Alibrahim H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije Dwairi S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike, Hrfen O. (29).

– Oni su lišeni slobode 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu – podsetio je izvor. Četvorici osumnjičenih je određen jednomesečni pritvor.

Komšije

Oni ovde ne žive, došli su sa strane

Prema rečima stanovnika mladenovačkog sela Mala Vrbica, oni nisu ranije primetili da se dešava nešto čudno niti da ima stranih državljana.

– Ima nekoliko napuštenih kuća, moguće je da su samo tako zauzeli jednu i tu držali taoce – kaže nam jedna komšinica i dodaje:

– Nisam primetila da su se doselili strani državljani, inače se svi u selu koliko-toliko poznajemo, sigurno bismo primetili, oni ovde ne žive sigurno. Došli su sa strane.

Kako navode, uplašeni su jer ne znaju šta može da se desi i zašto su izabrali baš Malu Vrbicu.

– Da nam se tako nešto dešava u komšiluku je zabrinjavajuće, pa šta ako sutra neko od nas bude žrtva tih ljudi? Jedino mi je lakše što više oni nisu na slobodi.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K u iznajmljenoj kući u Maloj Vrbici.

– Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova – saopšteno je iz tužilaštva.

Video-pozivi

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. iznos od 200.000 evra, a M.K. iznos od 100.000 evra.

Oštećeni su držani u navedenoj kući do 13. februara kada su četvorica osumnjičenih kidnapera uhapšeni od strane policijskih služenika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter