Izvor: BSC HAPPY/KURIR
14.08.2023 u 09:00
0

ONI SU JE GURNULI U SMRT! SVI PORAZI ZBOG KOJIH JE MONSTRUM UBIO ŽENU, PA NASTAVIO KRVAVI PIR! Zabrana prilaska, sud pa policajka!

Posle krvavog pira Nermina Sujlemanovića, koji je u petak ubio suprugu Nizamu Hećimović pred njihovom bebom i još dvoje ljudi, a potom izvršio samoubistvo, u BiH, ali i u regionu ogorčeni zbog propusta nadležnih

Nizama Hećimović iz Gradačca u BiH koju je u petak pretukao, pa ubio pred njihovim detetom Nermin Sujlemanović, stradala je posle niza propusta nadležnih organa, tvrdi njena rodbina.

Javnost u ovoj zemlji, ali i regionu ogorčena je na policiju i pravosuđe jer su dopustili stradanje ove žene koja je nekoliko dana pred smrt prijavila nasilnika.

Ne samo da Nerminu nije bila uvedena sudska zabrana prilaska, već je navodno preko svojih veza u policiji Sujlemanović saznao da ga je ona prijavila za nasilje, kao i da je kasnije od jedne policjake saznao lokaciju na kojoj se Nizama sakrila sa detetom!

Podsetimo, u krvaom piru Sujlemanoivić je potom usmrtio Ondera Džengiza i njegovog sina Denisa. Sulejmanović je ranio i Onderovu suprugu, koja je u teškom stanju, a zatim i policajca Huseina Kotorica i sugrađanina Nedima Pamukovića. On je potom, izvršio samoubistvo.

Ljubavnica mu pomogla?

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona proverava navode da li je policijska službenica koja se navodno zove Dž. S. otkrila ubici lokaciju gde se nalazi Nizama.

Policajka je prema nezvaničnim navodima medija u Bosni i Hercegovini bila u vezi sa trostrukim ubicom. Nizamina porodica na društvenim mrežama prethodno je potvrdila navode da se radi upravo o policijskoj službenici.

Porodica i prijatelji Nizame Hećimović rastrzani su između tuge zbog gubitka drage osobe i ogorčenja jer je do takvog ishoda došlo s obzirom na to da je sud, samo četiri dana pre ubistva, odbio da Sulejmanoviću odredi zabranu prilaska pogrešno procenivši da nema opasnosti za žrtvu.

– Nije moju sestru Nizamu ubio samo Nermin. Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sudija koja je odbila predlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP Gradačac koji su mu rekli s kog je broja prijavljeno nasilje u porodici – napisala je Nizamina sestra E.B..

Odbijen predlog zabrane prilaska

Nizama je početkom avgusta, s modricama na licu i telu, pomoć tražila od policije Tuzlanskog kantona. Bojala se da svedoči, samo je tražila pomoć.

Policija je 7. avgusta od opštinskog suda u Gradačcu zatražila da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak supruzi Nizami, međutim, njihov zahtev je odbijen.

-Odbacuje se zahtev MUP TK za izricanje predložene zaštitne mere zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mera približavanja žrtvi nasilja, te se postupak obustavlja – presudio je sudija opštinskog suda iz Gradačca, objavila je Istraga.ba, a portal je imao i uvid u rešenje suda. Četiri dana kasnije došlo je do krvoprolića.

Nizamina tetka Z.V.P. rekla je da se nesrećna žena kod nje krila sedam dana, a tvrdi da je osmog dana neko Sulejmanoviću otkrio lokaciju. Sada se i proverava da li je bila upravu policajka.

Prijvljivala muža

Nizama Hećimović nekoliko puta je prijavila svog nevenčanog supruga Nermina Sulejmanovića za nasilje, međutim, Sulejmanović je za tu prijavu saznao, a sistem je nije zaštitio.

Tužilaštvo tuzlanskog kantona tvrdi da je Nizama prijavljivala Nermina za nasilje, a potom iz straha povlačila prijave. Tokom zvaničnog obraćanja javnosti, portparol Admir Arnautović kazao je da je Sulejmanović odranije bio poznat i policiji i tužilaštvu.

KRVNIKU NEKO IZ POLICIJE OTKRIO GDE JE NIZAMA?: Porodica nesrećne žene NEĆE da ĆUTI, optužuju MUP (FOTO)

– Radi se o osobi koja je više puta bila osuđivana za različita krivična dela. Osuđivan je pre 15-tak godina za pokušaj ubistva. Ima nekoliko presuda za nasilnička ponašanja i ugrožavanje sigurnosti – rekao je Arnautović.

Sudija pogrešila ime, prepisala obrazloženje drugog predmeta?!

U medijima je objavljeno rešenje Opštinskog suda u Gradaccu kojim se odbija predlog MUP-a da se Nerminu zabrani približavanje žrtvi.

Medutim, kako se vidi u rešenju, sudija je umesto imena Sulejmanovića napisala ime nepoznatog muškarca M.C., zbog čega se postavlja pitanje – da li je samo prepisala obrazloženje iz drugog predmeta?!

– Iz sadržaja zahteva za izricanje zaštitnih mera sledi da je M. C. (umesto Nermin Sulejmanović) radnje nasilja u porodici vršio prema svojoj nevenčanog supruzi, kao članu porodice sa kojim živi čime je narušio njihov porodicni mir i telesnu celovitost. Međutim, čan porodice, koji je po zahtevu za izricanje zaštitnih mera oznacen kao žrtva nasilja je odbila da svedocio, a što je sud utvrdio i citanjem zapisnika o saslušanju svedoka Hećimović Nizame sačinjen u PU Gradačac – navodi se.

On je potvrdio i da je Sulejmanović imao prijave i za nasilje u porodici.

– Ima tih prijava. Međutim, odustajalo se od svedočenja vezano za krivično delo nasilje u porodici – rekao je Arnautović i dodao:

– Prijava bila upućena pre tri ili četiri dana. I kada smo krenuli u dokumentovanje tog događaja, korišćene su blagodeti zakona, odnosno mogućnost nesvedočenja, tako da se odustalo od same krivične prijave za nasilje u porodici.

Sulejmanović je, da podsetimo, Nazimu i njihovu devotomesečnu bebu odveo u vikendici gde je ubio ženu, a dete ostavio na podu u lokvi krvi. Dok je sve to snimao i emitovao uživo na društvenim mrežama, a onda se ubio i oca i sina inače svoje poznanike i ranije još troje ljudi.

Dete je sada na sigurnom, a iz horora je spasio Emir Džinović, inače vlasnik teretane u kojoj je ubica radio. Verovatno bi bilo još žrtava, ali je tako nešto sprečio pribrani Hasan Jašarevic (77), prodavac u ribolovačkoj radnji, od koga je Sulejmanović uz pretnju pištoljem tražio municiju, medutim, dobio je ćorke.

KAKO JE NIZAMA OSTALA BEZ ZAŠTITE:

* Sudija nasilniku nekoliko dana pred masakr nije odredila meru zabrana prilaska supruzi * U rešenju sudija napisala ime drugog muškarca, veruje se da je prepisala obrazloženje iz drugog predmeta * Doušnici iz MUP rekli su Nerminu s kog je broja prijavljeno nasilje, a jedna policajka dala je lokaciju žene i bebe * Ubica ranije osuđuvan za teška krivična dela, ali ni to nije bilo dovoljno da nadležni preventivno reaguju

Žena si! Kako si mogla?!

Policajki na društvenim mrežama stižu salve uvreda i stravične pretnje od trenutka kad se pojavila informacija da je otkrila Sulejmanoviću gde je Nizama krije.

– Spavaš li mirno? Da li si sada srećna? Žena si! Kako si mogla?! Da li možeš mirno nastaviti da živiš kada znaš šta si uradila i čemu si uzrok?! Ništa nisi bolja od dotičnog. Ti nisi ni za žaljenje! Treba ti suditi za učestvovanje u ubistvu. Vidiš ja te nisam ni jednog trena vređala jer si probila dno i mimo dna. Nadam se da će kazna Božja stići – navodi jedna korisnica.

– Ubila si majku malog nedužnog stvorenja – navodi druga korisnica.

– Doživotna kazna! Daboga nikada ne zaspala mirno – glasi jedna od mnogih poruka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter