Izvor: Inforemer
08.12.2023 u 20:08
0

OSUMNJIČENI ZA PRANJE SKORO 400 MILIONA DINARA: Od njih 11, progovorilo šestoro

Osumnjičeni se terete za krivična dela Pranje novca,

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušano 11 osumnjičenih za pranje novca u iznosu od skoro 400 miliona dinara, poreske prevare i poresku utaju kojima je oštećen budžet Republike Srbije oštećen za više od 122 miliona dinara.

Petoro osumnjičenih se na saslušanju branilo ćutanjem, dok su ostali izneli svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak da svim osumnjičenima odredi pritvor.
Osumnjičeni se terete za krivična dela Pranje novca, Poreska prevara i Poreska utaja.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su: I. V, V.V, S. V, S. V, D. J, L. Ć.  i V. A, M. M. i M. M, M. R. i R.R.

S. V., S. V., D. J., M. R., M. M., i M. M. se sumnjiče da su kao odgovorna lica ili faktički odgovorna lica privrednih društava iz Beograda, Bačke Palanke i iz okoline Sremske Mitrovice, od 2019. do polovine 2023. godine, na osnovu lažnih računa o prometu robe i usluga koji nije izvršen, prenosili novac na račune  privrednih društava I.V. i V.V. u iznosu od oko 396 miliona dinara.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter