Izvor: HAPPYBSC
14.02.2024 u 10:14
0

POČINJE SUĐENJE KECMANOVIĆIMA: Danas saslušanje porodice devojčice ubijene u „Ribnikaru“, roditelji stradale dece došli da ih podrže

U Višem sudu u Beogradu danas će se obaviti saslušanje porodice Adriane Dukić, devojčice koju je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio maloletni učenik. Ova porodica prva je podnela tužbu protiv porodice Kecmanović i postupak je u odnosu na njih odvojen od drugih.

Zgrada suda u Savskoj ulici već oko 9.00 časova vrvela je od novinarskih ekipa, a petnaestak minuta kasnije pojavila se i porodica ubijene devojčice. Takođe, jutros su se u holu suda mogli sresti i roditelji druge dece koja su ubijena u „Ribnikaru“, a koja su došla kako bi pružila podršku porodici Dukić koja bi danas trebalo da bude saslušana.

SASLUŠANJE ZA NASILJE U PORODICI: Pretio majci i dedi

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još jedan po tužbi 27 članova porodice ubijenih, a nedavno je i nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi podnela tužbu protiv roditelja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter