Izvor: NOVA
22.05.2024 u 20:56
0

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KARLEUŠINOG MENADŽERA: Kokain držao u frižideru, u stanu nađeno oružje i municija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Novaka R. (40) zbog sumnje da je neovlašćeno držao u velikoj količini oponju drogu kokain, odnosno ukupno 44,35 grama, kao i jer je neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju.

Novak R. je optužen za krivična dela Neovlašćeno držanje opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 10 godina u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 1 Krivičnog zakonika za koje je zaprečena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna, koja krivična dela su u nadležnosti osnovnog suda.

Zbog toga je tužilaštvo predložilo da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno i mesno nenadležnim i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, koji predlog je Viši sud u Beogradu usvojio, te je doneo rešenje da se spisi predmeta dostave Trećem osnovnom sudu u Beogradu kao stvarno i mesno nadležnom.

Novak Radin Foto: Instagram/novak_radin

Tužilaštvo je sudu takodje predložilo da Novaku R. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, koji predlog je usvojen, te mu je rešenjem suda 16. maja 2024. godine pritvor produžen za još 30 dana.

Optužnicom se Novaku R. na teret stavlja da je u stanu u kojem neprijavljeno boravi, u frižideru držao 43,17 grama opojne droge kokain, dok je džepu jakne držao staklenu vijalicu sa integrisanom kašičicom u poklopcu sa 1,18 grama iste opojne droge.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter