Izvor: kurir
11.07.2024 u 12:29
0

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA ZLOUPOTREBE U EPS: Poručio je Nenad Stefanović glavni javni tužilac

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podiglo je optužnicu protiv deset okrivljenih u vezi sa zloupotrebama prilikom izgradnje železničkog koloseka od stanice Stig do stanice TE KO Kostolac, čiji je naručilac bilo Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (JP EPS).

Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da sve okrivljene obaveže da plate novčani iznos srazmerno pribavljenoj imovinskoj koristi, od kako je optužnici navedeno 7,458.019, 71 dolara.

OSUMNJIČENI ZA DANKINO UBISTVO SAD SVE NEGIRA: Nisam ubio devojčicu, ma nisam je ni video nikada

Okrivljenima se, u zavisnosti od njihovog položaja i radnji opisanih u optužnici, na teret stavljaju krivična dela: Zloupotreba službenog položaja, Zloupotreba položaja odgovornog lica, Pranje novca, Poreska utaja iz Krivicnog zakonika, kao i Neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit iz Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Takođe, imajući u vidu krivična dela koja se okrivljenima optužnicomstavljaju na teret, kao i iznose pribavljene imovinske koristi, a koja prelazi 200.000.000,00 dinara, u skladu sa odredbama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, predloženo je da se Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu oglasi stvarno nenadležnim za postupanje po ovoj optužnici i istu dostavi Posebnom odeljenju za organizovani kriminal tog suda, kao stvarno i mesno nadležnom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter