Izvor:
01.12.2016 u 21:12
0

POTRESNO SVEDOČENJE DOKTORKE: Čuli smo kako šušti gas ispod Radenkove ruke!

Mali Radenko Nikodinović je kod nas došao u katastrofalnom stanju… Kada smo mu napipali ranu, jasno smo čuli kako ispod nje šušti i pucketa gas od gangrene, rekla na saslušanju u Loznici dr Nada Zlatar, radiolog sa Instituta.

Mali Radenko Nikodinović došao je na Institut za majku i dete u katastrofalnom stanju, a kada smo mu napipali ranu, jasno smo čuli kako ispod nje šušti i pucketa gas od gangrene!

Ovo je u ponedeljak na saslušanju u Tužilaštvu u Loznici rekla dr Nada Zlatar, radiolog sa Instituta za majku i dete koja je lečila tragično preminulog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice.

Stravična povreda

Prema saznanjima Informera, doktorka Zlatar je na saslušanju do detalja opisala u kakvom je stanju bio mali Radenko kada je u četvrtak, 6. oktobra, primljen na Institut.

Posle iskaza lekara sa Instituta, jasno mi je da oni nisu mogli ništa da urade i da su za smrt mog sina krivi samo doktori iz Loznice
Milan Nikodinović,
Radenkov otac

– Dečak je doveden u katastrofalnom stanju i praktično nije bilo šanse da ga spasemo. Bio je malaksao, sa visokom temperaturom i otečenom rukom. Doduše, imao je osećaj u ruci, što nam je još davalo kakvu-takvu nadu… Međutim, kada smo mu skinuli gips, naišli smo na ranu kakva se retko viđa. Bilo je strašno! U trenutku kada smo mu napipali mesto povrede po površini, ispod kože se jasno čulo kako šušti i pucketa gas koji se tu nakupio posle bakterijske infekcije. Bilo je očigledno da je u pitanju gasna gangrena koja se već raširila i da tu malo toga može da se uradi. Čak i da mu je amputirana ruka, teško da bi preživeo – rekla je dr Zlatar na saslušanju u lozničkom tužilaštvu.

Milan Nikodinović, otac malog Radenka, rekao je za Informer da je upoznat sa iskazom doktorke Zlatar i njenih kolega sa Instituta i da je posle onoga što je čuo uvere

– Video sam da su lekari sa Instituta bili vidno potreseni na saslušanju, nisu mogli da veruju u kakvom stanju su im doktori iz Loznice poslali mog sina. Verujem onome što je rekla doktorka

Zlatar, ona je radiolog, radila je snimak Radenkove ruke i sasvim sigurno je imala tačan uvid u stanje povrede. Posle svega, sada sam poprilično siguran da on ne bi preživeo i da su mu amputirali ruku – rekao nam je Milan Nikodinović.

Hronologija događaja

2. oktobar: Radenka posle otvorenog preloma podlaktice pregledao dr Dobrivoje Bojanić i stavio mu gips
6. oktobar: Pošto se dečaku u međuvremenu inficirala rana, odlučeno je da se pošalje u Beograd na Institut za majku i dete.
7. oktobar: Dan posle prijema, na Institutu odlučuju da Radenka leče u hiperbaričnoj komori i da mu ne amputiraju ruku
8. oktobar: Radenko umire od gasne gangrene u subotu ujutru u 9.45

Otrkićemo

Radenkov otac kaže da je zadovoljan kako se istraga sprovodi, da je siguran da će na kraju istina izaći na videlo i da će krivci odgovarati.

– Istraga se vodi detaljno i pažljivo, bez laži i prevare, jer je situacija zaista teška, posebno što je u pitanju jedan dečiji život. U ponedeljak je saslušan ostatak lekara iz Beograda, a 2. decembra, pored dodatnog osoblja iz bolnice u Loznici, pred tužilaštvom će se naći i moja sestra, koja je čuvala Radenka kada je pao, kao i komšinica kod koje se igrao. Prema dosadašnjim informacijama, poslednje saslušanje biće 16. decembra – dodaje Nikodinović.

n da oni nimalo nisu krivi za smrt njegovog sina.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter