Izvor: Kurir.rs
19.07.2023 u 11:45
0

DEČAK-UBICA OTKRIO KAKO JE DOBIO IDEJU DA UBIJE DRUGARE: Priznao da je uzeo oružje od oca, a tvrdi da ga je ovaj čovek učio da puca

On je odgovorio na brojna pitanja, koja se tiču kako toga kako je naučio da puca, tako i na koji način je uzeo očeve pištolje, ali i o samom masakru.

Dečak (13), koji je priznao da je 3. maja pucao u OŠ „Vladislav Ribnikar“, juče je tokom ispitivanja, koje je trajalo četiri sata, ispričao da je ideju da puca dobio kad je gledao dokumentarni film u kojem se pominjalo masovno ubistvo.

DEČAK-UBICA PRVI PUT REKAO DA SE KAJE: Novi detalji saslušanja dečaka koji je izvršio masakr u „Ribnikaru“

Podsetimo, kako smo ranije objavili, dečak-ubica je gotovo svakodnevno je pomoću gugla pretraživao najmasovnije ubice širom sveta. Dečak je takođe, gledao filmove i serije koji prikazuju patnju porodica ubijenih.

Nakon toga je na internetu pretraživao pojmove na temu pucnjava i ubistava, i analizirao šta su pucači radili i gde su, uslovno rečeno, „grešili“ pri izvršenju svojih užasnih zločina.

– Rekao je da je inspiraciju za zločin dobio dok je gledao dokumentarni film o ubicama u školi i da ga je to podstaklo da razmišlja o tome da učini isto. Priznao je da je sam uzeo očeve pištolje koji su bili zaključani katancem pod šifrom i kamerama – otkriva izvor.

Tokom jučerašnjeg ispitivanja nije mogao konkretno da objasni zašto se odlučio da puca, osim tvrdnje da je imao „loša osećanja prema vršnjacima.“

Kako navodi, dečak ubica je potvrdio i da je naučio da rukuje oružjem u streljani.

– Nije me obučavao otac, učio me je da pucam jedan stariji čovek koji radi tamo – rekao je navodno tokom ispitivanja dečak. Odgovore koje je davao, a koji su se pre svega ticali toga kako je uzeo dva očeva pištolja, davao je mirno.

– Njegovi odgovori ne priliče detetu od 13 godina, odgovara kao da je stariji bar 20 godina. Svi prisutni su bili iznenađeni načinom na koji govori dete – kaže naš izvor.

Roditelji žrtava, koji su prisustvovali ispitivanju i imali mogućnost da preko tužioca postave pitanja, su iz sudnice izašli vidno potreseni.

– Bilo im je jako teško da gledaju u vršnjaka njihove dece, koji ih je brutalno ubio, ali su se držali hrabro i dostojanstveno tokom ispitivanja. Otac dečaka, koji je u pritvoru, nije prisustvovao saslušanju iako je na to imao pravo kao osumnjičeni – objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, dečak-ubica do juče nije znao koga je sve ubio, znao je broj ljudi, ali ne i imena.

– Dečak je prvi put saznao prave razmere onoga što je zapravo učinio 3. maja, jer do sada je znao da je ubio ljude, ali nije znao tačno u koga je sve pucao i ko nije preživeo od njegovih drugara iz škole. Dok je odgovarao na pitanja bio je hladan, nije pokazivao nikakve emocije, u jednom momentu je čak rekao „ne sećam se kada sam poslednji put plakao“. Bez ikakve emocije je bio i kada je rekao „žao mi je“, čak ni majkama njegovih drugara koje je ubio, a koje su prisustvovale saslušanju, nije izjavio saučešće – otkriva izvor i dodaje da se na licu dečaka ubice nije videla ni trunka kajanja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter