Izvor: Kurir
14.02.2024 u 17:00
1

PRODUŽEN PRITVOR LEKARU MONSTRUMU: Akušersko nasilje dobija svoj epilog

Viši sud u Sremskoj Mitrovici doneo je odluku o produženju pritvora za lekara specijalistu ginekologije i akušerstva M.M. (44) iz Rume.

Na osnovu predloga Višeg javnog tužilaštva, sud je produžio pritvor lekaru za još 30 dana. Ova odluka usledila je nakon javnih optužbi jedne porodilje iz Šida, Marice Mihajlović, koja je optužila lekara M.M. za akušersko nasilje tokom porođaja.

Prema navodima suda, pritvor je produžen zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka. Lekar M.M. se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Marica Mihajlović Instagram printscreen

Optužbe protiv lekara M.M. javno je iznela porodilja Marica Mihajlović, koja tvrdi da je tokom porođaja pretrpela fizičko i verbalno nasilje od strane lekara. Mihajlović je putem društvenih mreža i medija opisala svoje iskustvo kako bi upozorila druge žene na navodnu nemarnost lekara i dala podršku ženama koje su prošle slično iskustvo.

SUPRUG MI JE REKAO „NEMA VAŠE ADRIANE“: Ovako je danas pred sudom svedočila majka ubijene devojčice iz Ribnikara

Lekar M.M. je uhapšen 20. januara i od tada se nalazi u pritvoru Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici. Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i postavio pitanje o bezbednosti porodilja tokom medicinskih procedura. Sudski postupak protiv lekara M.M. se nastavlja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRODUŽEN PRITVOR LEKARU MONSTRUMU: Akušersko nasilje dobija svoj epilog”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter