Izvor: Kurir.rs
26.03.2024 u 17:32
0

SAZNAJEMO! BRAĆA IZ SRBIJE UHAPŠENA U DANSKOJ: Novac od droge i oružja ZAKOPALI NA IMANJU MAJKE!

Velikoj akciji policije i Javno tužilaštvo za organizovani kriminal uhapšeno je troje osumnjičenih na teritoriji Srbije P.D, D.P. i A.S, dok su ranije dvojica Srba braća M.M. i M.M. uhapšena u Danskoj, a kako Kurir saznaje, deo novca za koji se sumnja da potiče od krivičnih dela, pronađen je zakopan na posedu majke ove braće!

Oni se terete da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

– Pripadnici ove organizovane krminalne grupe su u periodu od decembra 2015. godine do danas na teritoriji Republike Srbije i Kraljevine Danske oformili organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene kriminalnom delatnošću na teritoriji Kraljevine Danske – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Naime, novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa velike količine opojne droge kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Kraljevine Danske, osumnjičeni su prema navodima krivične prijave, slali autobusima danskog autoprevoznika „Top turist“ u Republiku Srbiju gde su osnovali Privredno društvo „Fabula arte“ iz Beograda preko koga je gotov novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja radova na nepokretnostima na teritoriji Republike Srbije.

– Deo novca su držali ili lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11.989.000 danskih kruna (1.598.533,33 evra) i 618.384 evra sa znanjem da imovina potiče iz kriminlane delatnosti – navodi se.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilšatvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani, dok je jedna žena, osumnjičena N.D. nedostupna državnim organima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter