Izvor: Tanjug
26.04.2023 u 10:49
0

SPECIJALNI SUD U BEOGRADU: Miljković danas nastavlja da ispituje okrivljenog-saradnika Spasojevića

Pripadnici ove grupe se između ostalog optužicom terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas po podne, ispitivanjem okrivljenog-saradnika Nikole Spasojevića, trebalo bi da bude nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Miljković je juče počeo da ispituje svog kuma Spasojevića i trebalo bi da nastavi danas.

DRAMATIČNA ATMOSFERA U SUDNICI, TENZIJA DO PLAFONA: Kumovi u klinču, sudija prekinula napeto ispitivanje

Spasojević je u ponedeljak završio svoje izlaganje koje je započeo na suđenju 7. aprila, koj je trajalo više sati. Spasojević je ispričao svoja saznanja o ubistvima sa optužnice, odnosno o ubistvima Gorana Veličkovića, Aleksandra Gligorijevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, kao i o nekoliko ubistava koja nisu obuhvarćena optužnicom. Okrivljeni-saradnik je otkrio da je on bio i u Atini, kada su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, kao i u Grčkoj gde su ubijeni Alen Kožar i Damir Hadzić, navodeći da je zajedno sa Belivukom tražio navedene muškarce, kako bi ih pripadnici kavačkog klana ubili.

Otkrio je da je Ljubomir Lainović ubio Ljubomira Markovića Kiću, kao i da je Lainović zajedno sa Milinkom Brašnjović i muškarcima čiji su nadimci “Leptir” i “Matori” ubio Dedovića i Stamatovića u Atini. Rekao je da je učestvovao u planiranju ubistva Vlastimira Miloševića, 30.januara 2017. godine u Ulici 27.marta, i da je mu je Miljković kazao da ga je ubio.

Članovi kriminalne grupe Belivuk-Miljković se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Okrivljeni-saradnik Spasojević se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti. Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su se takođe nagodili sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 i 15 godina svedoče protiv klana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter