Izvor: Blic.rs
10.08.2022 u 10:54
0

SRBI GLAVNI DILERI KOKAINA U AUSTRIJI: Kriminalne grupe s Balkana visokorangirane u evropskom podzemlju, ovi podaci će vas iznenaditi!

Kolumbijski farmeri proizvode više kokaina nego u vreme Pablo Eskobara, a kriminalne grupe, pre svega srpske, preuzele su prevlast nad tržištem kokaina u Austriji.

Ovo je zaključak Daniela Lihtenegera, šefa Kancelarije za borbu protiv narkotika Savezne kriminalističke službe Austrije, a koji je objavljen juče u austrijskim medijima.

ZAPLENJENO POLA TONE KOKAINA Britanci u luci „London Gejtavej“ u pošiljci banana iz Kolumbije pronašli ogromnu količinu droge!

Prema njegovim rečima, ono što može da se pročita, crno na belo, pokazuje potencijal kriminalnih grupa koje ne prezaju ni od čega, pa se prodaja kokaina preselila na internet, odnosno, darknet, mesindžer servise i društvene mreže.

– Kriminalne grupe iz Afrike ne drže prevlast nad trgovinom kokaina, pre svega, Srbi su tu prvi. Te grupe su veoma organizovane i postavljene kao jedno uspešno preduzeće. Međutim, narko – bande se bave i drugim kriminalnim delima – kazao je on.

Dunav – ključna tačka snabdevanja

Prema Europolu, u Kolumbiji se godišnje proizvede 2.000 tona kokaina, a u Evropu 60 odsto ove supstance stiže brovodima iz Južne Amerike u luke širom Evrope, među kojima su poslednjih godina pravu ekspanziju doživele luka Bar, Ploče. Kriminalni klanovi, pre svega škaljarski i kavački, kokain brodovima dovoze do Evrope, najčešće skriven među tovarima banana ili nekog drugog voća.

Ipak, poslednjih godina sve više je zaplena nedozvoljenih supstanci na reci Dunav, te se sumnja da Srbi upravo ovu reku koriste kako bi kokain preneli sa Balkana u Austriju.

Ova reka je druga po dužini u Evropi i povezuje deset zemalja od Crnog mora do Nemačke, a obezbeđenje i pregled brodova je na slabijem nivou, što su ovdašnji kriminalci iskoristili za svoj „biznis“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema podacima bezbednosnih struktura, srpski kriminalci drogu nabavljaju mahom u Kolumbiji, a kako prenose austrijski mediji, u ovom trenutku kolumbijski farmeri proizvode više kokaina nego u doba Pablo Eskobara.

U razgovoru sa njima, otkriveno je da imaju rok četiri puta godišnje, koji prerađuju u zeleno – sivu koka pastu koju dalje prodaju gerilcima Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije.

Nakon toga, pasta se prerađuje u beli prah, a farmer za svoj proizvod dobija novac koji je dovoljan da prehrani svoju porodicu.

Prema navodima austrijskog javnog servisa, njihova plata iznosi manje od prosečne godišnje plate od oko 2.000 evra.

Od ovog biznisa, odnosno prodaje “belog praha” profitiraju pre svega kriminalni karteli koji zarađuju milijarde.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter