Izvor: TANJUG
19.06.2024 u 20:45
0

STRAŠNA MALVERZACIJA U SURČINU: Uhapšeni direktori „Aman.d.o.o.“ i “Aman Real Estate”

Treće osnovno tužilaštvo saopštilo je danas da je dao nalog za hapšenje šest lica, među kojima su i direktor pravnog lica “Aman d.o.o”, N. P. (43) i direktora pravnog lica “Aman Real Estate” M. V. (57), zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Građenje bez građevinske dozvole.

Kako se navodi u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tuzilastva, oni se sumnjiče da su bili investitori bespravno izvedenih radova na izgradnji objekta od oko 40.000 metara kvadratnih u ulici Vojvođanskoj, u Surčinu.

 

Javni tužilac je, takođe, dao nalog za hapšenje izvođača radova M. D. (71) zbog krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole, kao i M. N. (40) i S. M. (65) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kako se navodi, nakon što je utvrđeno da se na predmetnoj lokaciji izvode bespravni radovi na izgradnji objekta velikih dimenzija, na pozive građevinskog inspektora odazvali su se lažni investitori M. N. i S. M. koji su priložili ugovore o zakupu poslovnog prostora sa direktorima “Aman d.o.o” i “Aman Real Estate” kako bi prikrili prave izvršioce krivičnih dela. Nakon temeljno sprovedenih predistražnih radnji utvrđeni su identiteti pravih investitora, kao i sve relevantne činjenice, te da su predmetni ugovori fiktivni i zaključeni samo radi prikrivanja pravih investitora. Urađeni su pretresi stanova i poslovnih prostorija uhapšenih i oduzeta je poslovna dokumentacija.

Na sve okolnosti krivične prijave pet uhapšenih lica će saslušati javni tužilac u zakonskom roku, dok je za jednim licem, za koje postoje sumnja da je učestvovao u radnjama izvršenja krivičnih dela raspisana potraga, te će po realizaciji potrage on biti saslušan, a javnost blagovremeno obaveštena, kaže se u saopštenju. (Kraj)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter