Izvor:
25.07.2018 u 07:23
0

TRAGEDIJA U ULCINJU: Poginuli majka i sin u sudaru brodića i „banane“!

Slovenački državljani, majka i sin, Z. I. (35) i J. I. (10) poginuli su, a ćerka J. I. (14) i otac P. I. (36) su povređeni u nesreći koja se dogodila na moru u Ulcinju. Kako je saopštila crnogorska Uprava policija, do nesreće je došlo juče oko 14,25 časova, kada su se na moru nadomak Velike plaže u Ulcinju, naspram Hotela "Otrant", sudarila dva plovila.

Nezvanično, poginuli i povređeni su se vozili na gumenoj "banani", koju vuče gliser, kada je došlo do sudara sa turističkim brodom. Devojčica je zadobila teške telesne povrede i nakon što je medicinski zbrinuta u Opštoj bolnici Bar upućena je na dalje lečenje u Klinički centar Podgorica. Prema rečima dežurnog lekara dr Aleksandar Vujičića, nakon pregleda devojčice, ortoped je rekao da ona nije životno ugrožena.

– Ima teške telesne povrede, prelom kostiju lica i butne kosti. Ona se ne seća događaja – rekao je dr Vujičić koji je zbog prirode povreda dete uputio u Klinički centar Podgorica.

Prema nezvaničnim saznanjima, otac je zadobio lakše telesne povrede, ali je u stanju šoka.

– Porodica se nalazila na "banani". Kako je došlo do sudara brodice dugačke oko 12 metara na kojoj su bili turisti i "banane", utvrdiće istraga kojom rukovodi nadležni tužilac – rekao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

Na mesto tragedije izašli su policija, inspektori Lučke kapetanije, službenici Uprave pomorske sigurnosti, nacionalni istražitelj pomorskih nezgoda iz Podgorice. Nadležni su u utorak posle podne pregledali brodicu. Prema saznanjima niko od turista i posade brodice nije povređen.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter