Izvor: Kurir.rs
12.06.2023 u 08:10
0

OVO JE MUŠKARAC IZ SMEDEREVA UHAPŠEN ZBOG ZLOSTAVLJANJA PASA: Trenirao pitbulove za borbe, izmučene ih slikao za Fejsbuk (FOTO)

Nakon saslušanja, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana, zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično delo, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili uništi relevantne dokaze.

Muškaracu V. V. (54) iz Smedereva je danas određen jednomesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela ubijanje i mučenje životinja u sticaju sa neovlašćenim bavljenjem određenom delatnošću.

PAS NAPAO DEČAKA(9) BEZ IKAKVOG POVODA! Belgijski ovčar mu otkinuo deo uva

Osumnjičenom se na teret stavlja da je u dužem periodu zlostavljao i mučio pse, koji su zatečeni u veoma lošem opštem stanju. Pregledom veretirana konstatovane su brojne povrede, kao i ožiljci u predelu glava pasa, a koji nastaju prilikom borbi pasa.

Osumnjičeni muškarac iz Smedereva je pre hapšenja redovno na društvene mreže, Fejsbuk i Instagram, objavljivao fotografije pitbulova sa ranama od borbi. Takođe, prema rečima upućenih u slučaj, obaveštavao je svoje virtuelne prijateleje i o tome kada će se održavati borbe, pozivao ih da se klade i gledaju iste.

– Slikao je i kako trenira kerove, mnogi su bili jako mršavi, imali su rane po glavi. On je ponosno pozirao kraj njih. Slikao je čak i neku spravu metalnu, za koju su psi bili vezani – prepričavaju nam izvori šta se moglo videti na profilima na društvenim mrežema, koji su pripadali, kako se sumnja, V. V. iz Smedereva.

– Uslovi u kojima su ovi psi držani su najblaže rečeno nehumani – dodao je izvor.

Inače, kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo iz Smedereva, kod V. V. je pronađeno 15 kerova, koji su pregledani od strane veterinara i zbrinuti su.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter