Izvor: Kurir.rs
01.02.2024 u 12:25
0

UBILA JE SUPRUGA TOKOM SVAĐE: Jasmina iz Surčina osuđena na novu kaznu

Jasmina Bajović, koja je prvobitno osuđena na tri godine zatvora zbog ubistva supruga Milorada u Surčinu, na ponovljenom suđenju ponovo je osuđena na 3 godine zatvora.

UHAPŠENA ĆERKA (15) UBIJENOG SAŠE IZ DOBOJA: Nadležni proveravaju da li je umešana u ubistvo

Ona je danas, u Višem sudu u Beogradu, čula visinu kazne na koju je osuđena. Došla je u pratnji sinova.

Podsetimo, pri prvom izricanju presude, sud je odbacio kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva koju je dalo tužilaštvo, ali i predlog branioca da bude osuđena za tešku telesnu povredu na mah sa smrtnim ishodom i osudio Jasminu za ubistvo na mah. Ipak, apelacioni sud je presudu vratio na ponovno odlučivanje uz obrazloženje da u tekstu presude nije objašnjeno na koji način je Milorad Jasminu doveo ztanje jake razdraženosti.

Zbog toga je suđenje ponovljeno i doneta je nova presuda.

Tužilac je, u ponovljenom postupku, istakao da tužilaštvo i dalje istaje pri tome da je Jasmina počinila ubustvo, a punomoćnica oštećenih navela je da nisu ostvareni uslovi za privilegovan oblik ubistva, odnosno kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva na mah.

Jasminin branilac rekao je da osporava pravnu kvalifikaciju dela, ali i da odustaje od stava da je u pitanju teška telesna povreda sa smrtnim ishodom, te da je odbrana sada stava da je u pitanju ubistvo na mah.

On je dodao da jeste u pitanju ubustvo na mah, za koje je Jasmina prvobitno osuđena, ali da je prvobitna kazna previsoko odmerena i da Jasmina treba da dobije minimalnu kaznu.

Kazna za ubistvo na mah je od dve do osam godina zatvora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter