Izvor: KURIR
22.05.2024 u 11:04
1

„UDARIO GA PIŠTOLJEM U GLAVU, OBLEPIO USTA, A ONDA…“ Član zemunskog klana u knjizi opisao STRAŠNU otmicu momka (22) koji se ubio

Osnivač ozloglašenog Zemunskog klana, koji stoji iza ubistva premijera Zorana Đinđića, Dušan Spasojević je za svoju kriminalnu grupu imao posebnu reč - firma, koja je ujedno bila šifra za razgovor preko telefona.

Šifra koju je koristio Dušan Spasojević prilikom pripreme ubistava bila je „Ide za Kanadu“. Kriminalna grupa se od 1997. godine postepeno uvećavala. Priključili su im se braća Aleksandar i Miloš Simović, Milan Jurišić, braća Fiškal iz Požarevca, Ninoslav Konstantinović i mnogi drugi.

Zemunski klan je uvideo da najviše novca donose otmice. Njihove glavne mete bili su ljudi sa velikim kapitalom i ugledom. Najveća otmica koja je donela najviše novca ovoj grupi je otmica Miroslava Miškovića. Zaradili su čak 10 miliona maraka.

Pored procesa za ubistvo premijera države, pripadnicima Zemunskog klana se u drugom posebnom procesu sudilo za 17 ubistava, 3 otmice i 2 teroristička napada.

 

POŽAR KOD GENEKSA: Automobil gori

Nikola Bajić, koji izdržava kaznu od 35 godina zatvora u Zabeli zbog zločina Zemunskog klana, kroz svoju knjigu pokušaće da rekonstruiše sva dešavanja unutar same zločinačke organizacije čije je sedište bilo u Šilerovoj ulici.

Gošća emisije „Crna hronika“ bila je ćerka Nikole Bajića Maša Bajić, novinarka i studentkinja Pravnog fakulteta.

Govorila je o umešanosti svog oca u otmici mladića Novaka Stevanića (22) koji je zbog pretrpljenih trauma nedugo nakon otmice izvršio samoubistvo. Iako ne poriče umešanost svog oca, smatra da je i sam Bajić na neki način bio zarobljenik u toj otmici. On jeste imao nekakvog udela tu. Dušan Spasojević je bio organizator te otmice, a Nikola Bajić u svojoj knjizi opisuje kako se sve to toga dana dešavalo. Naime, on je krajem avgusta 1997. bio u štek stanu u bloku 63, jer je u Zemunu tada bilo vruće za njega i Dušan Spasojević ga je sklonio u taj stan gde su živeli Kum, Rile i Dušan. Tada, kada se to dešavalo vezano za Novaka Stevanića, tata je bio, dakle u stanu u bloku 63.

Potom je, kako tvrdi usledio poziv Dušana Spasojevića:

– Dobija poziv Dušana Spasojevića da siđe u garažu u kojoj ga čeka beli „golf“ sa otvorenim vratima. Tata ulazi u automobil i zatiče Novaka Stevanića. U tom trenutku on ne zna da je to Novak Stevanić koji je bio oblepljen trakom preko usta i preko ruku i sedeo na zadnjem sedištu. Bio je, kako on kaže, krupan momak, a u tom trenutku, ne znajući da je on vaterpolista i student pravnog fakulteta, nije imao uopšte pojma o kome se radi. Na celu tu situaciju tata ne zna o kome je reč i ne zna šta se dešava. Ne zna uopšte kakve su namere Dušana Spasojevića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„UDARIO GA PIŠTOLJEM U GLAVU, OBLEPIO USTA, A ONDA…“ Član zemunskog klana u knjizi opisao STRAŠNU otmicu momka (22) koji se ubio”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter