Izvor: Tanjug
27.09.2022 u 16:18
0

Uhapšene tri osobe zbog sumnje da su oštetili Srbijagas za 22,8 miliona dinara!

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J.M. (1968), P.B. (1959) i V.B. (1985) iz Novog Sada, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP „Srbijagas“ za oko 22,8 miliona dinara.

Osumnjičena J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u „Srbijagasu“, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća, saopšteno je iz MUP-a.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između „Srbijagasa“ i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V.B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P.B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način, V.B. i P.B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Drama na KiM: Rudari Trepče zarobljeni ispod zemlje

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter