Izvor: blic.rs
24.11.2023 u 10:05
0

UŽAS: Na slobodi dečaci koji su NASMRT pretukli deku Todora

Dečaci stari 10 i 12 godina iz Novog Sada koji se terete da su počinili 32 krivična dela krađe i pokušaja krađe su oni isti koji su 14. aprila ove godine u Tovariševu nasmrt prebili Todora Šunjku (75)! Dečaci su ostali na slobodi nakon ovog teškog krivičnog dela, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletni.

Osim za ovo, dečaci su identifikovani kao počinioci 32 krivičnih dela.

– Krali su sve i svuda. Najviše na Detelinari i oko Bulevara oslobođenja. Mesare, prodavnice, restorane, cvećare, menjačnice, pa čak i salon za pse su opljačkali. Nema gde nisu provaljivali, a ukrali bi sve što su smatrali da mogu da unovče. Osim novca krali su cigarete, mobilne telefone, pića i razne druge stvari, a policija je i ranije podnosila prijave – nezvanično saznajemo.

Sada se terete za sedamnaest teških krađa, devet pokušaja ovih krivičnih dela, pet krađa i jedno krivično delo razbojništvo, dok je protiv majke podneta krivična prijava, zbog postojanje osnova sumnje da je učinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, iako je već bila pod nadzorom nakon što je Todor Šunjka preminuo.

Podsetimo, Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu je podneta krivična prijava od strane Policijske stanice Bačka Palanka, pod čijom jurisdikcijom je Tovariševo, protiv maloletnog Z. N. zbog krivičnog dela teška telesna povreda. Tri meseca nakon napada na 75-godišnjeg Todora Šunjku, kada je od batina i preminuo iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu rečeno je da je „postupak još uvek u toku i u fazi je prikupljanje potrebnih obaveštenja“.

– Pošto je izvršilac dete jer nema navršenih 14 godina života, čak i da se utvrdi da je izvršeno krivično delo biće doneto rešenje o odbacivanju krivične prijave, jer se prema deci ne može voditi krivični postupak ali će se o tome obavestiti nadležni organ starateljstva radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti prema detetu i njegovim roditeljima – rekli su za „Blic“ u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Oni su tada dodali i da imaju saznanja da je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu započelo provere vezano za roditelje maloletnog Z. N. u pogledu krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Deka je nakon prebijanja prebačen na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Rođaci su ga prebacili u banju u Melencima gde je pao u komu, a potom su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu nažalost nije bilo spasa.

Meštani će Todora pamtiti kao mirnog čoveka koji, kako kažu, nikad nikom nije uputio nijednu ružnu reč. Todorom rođak rekao je da o tome koliko je bio dobar svedoči i to što je sveštenik odbio da naplati uslugu za njegovu sahranu.

– Spopadali su ljude i onda se nameračili na našeg Tošu. On je išao u prodavnicu i tražili su od njega novac. Kada je odbio da im da nešto para ušao je u prodavnicu, kupio šta mu je trebalo, a oni su ga sačekali i počeli da ga tuku. Udarili su ga prvo kamenom u glavu a zatim počeli da ga šutiraju i gaze. To je bilo strašno. Na sreću, sve je zabeležila kamera iz prodavnice u kojoj je Toša bio pa su ih brzo našli. Znamo da su ih priveli, obavestili Centar za socijalni rad i mi dalje nikakve informacije nemamo. Niko nam ništa ne govori – ispričao je za medije Dušan Jovanov, rođak stradalog deke.

Kako je tada rekao, jedina im je želja da saznaju šta će biti sa dečacima, koji su počinili zločin i njihovom porodicom a sve u želji da spreče neku novu tragediju.

– Dečaci koji su prebili Todora na smrt ili njihovi roditelji moraju odgovarati. Samo tako ćemo uspeti da sprečimo neku buduću tragediju, odnosno da ne ponove takvu strahotu – proročki je tada izgovorio Dušan.

On je još dodao da su dečaci ubrzo nakon prebijanja Todora napali još jednog čoveka i gurnuli ga sa bicikla, a da su ga meštani spasili gore sudbine.

Nakon tog drugog napada na čoveka na biciklu, dečaci su se odselili sa porodicom nazad u Novi Sad, gde su ranije i živeli, pre dolaska u Tovariševo, a po svemu sudeći nastavili su da krše zakon.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter