Izvor: Kurir
12.04.2024 u 17:10
0

UŽASNO VRŠNJAČKO NASILJE U ČAČKU: Učenik druga udarao pesnicama u mošnice MESEC DANA, nesrećni dečak završio u bolnici

U Osnovnoj školi "Dr Dragiša Mišović" u Čačku dogodio se još jedan slučaj vršnjačkog nasilja nad učenikom viših razreda koga je drugar danima udarao u mošnice. Zbog udaraca, među kojima je bilo i udaraca pesnicama, dečak je završio u Urgentnom centru u Čačku, a slučaj je prijavljen policiji.

Podsećamo, vršnjačko nasilje u ovoj obrazovnoj ustanovi se dogodilo i 5. aprila ove godine, kada su vršnjaci drugaricu prekrili preko glave i udarali je pesnicama.

– Sin nam nije odmah prijavio događaj, već tek kada je počeo da oseća bolove. Sve to je trajalo oko mesec dana. Sada najviše brinem da njemu bude dobro – priča majka zlostavljenog dečaka.

Prema njenim rečima, dečak se najpre požalio ocu i to tek kada je uočio otok i bolove u predelu mošnica.

Od udaraca dobio upalu bešike

– Od tih udaraca koji su se dešavali u proteklih mesec dana došlo je do upale bešike i to sada lečimo. Sada je pod lekovima, pa manje oseća bolove. Dete ne ide u školu ni na treninge. Njih dvojica su se družili, čak su se zajedno i igrali vikendom, međutim ovakve postupke ne mogu da opravdam, bez obzira što su se oni kako kažu na ovaj način „samo šalili“ – priča majka povređenog dečaka.

– Kada me bivši suprug pozvao i ispričao, bila sam izbezumljena. Dete smo najpre odveli na Urgentno odeljenje, pa potom kog urologa. Međutim nisam bila zadovoljna, pa smo privatno otišli kod dečijeg hirurga da ga pogleda. Urađen je ultrazvuk i svi ostali nalazi. Želim da budem sigurna da će se oporaviti. Zasad je upala bešike, a lekar je bio izričit da ukoliko ponovo oseti bolove da ga odmah dovedemo – priča majka.

BOMBA U SMEDEREVSKOJ ŠKOLI: Đaci evakuisani!
Pixabay

Nakon što je događaj prijavila školi dodaje da ju je kontaktirala majka dečaka koji je vršio nasilje i uputila izvinjenje.

– Ovakve stvari nisu za šalu. Ostvarena je odlična saradnja sa školom, uključen je ceo tim u rešavanje problema. Pozvala me dečakova majka da se izvini, ali nismo mogli da pustimo da ovo prođe tek tako. Naš sin nikada nije imao ni opomenu „za priču na času“ i dete od malena učimo pravim vrednostima, jednostavno je drugačiji od ostalih, „ima svoju planetu“ – rekla je žena.

Četiri mere u školi

U OŠ „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku kažu da su ih o ovom slučaju obavestili iz policije, a da su nakon toga preduzeli neophodne mere.

– U nedelju 7.4.2024. telefonskim putem sam obaveštena od službenika PU Čačak u vezi sa prijavom dežurne sestre Urgentnog odeljenja bolnice u Čačku da se na odeljenje javio učenik naše škole sa povredama nastalim kao posledica udaranja. Sledećeg dana školi je dostavljena i službena beleška na uvid i dalje postupanje, u kojoj je navedeno da je učenik izjavio da ga je drug iz odeljenja više puta udarao tokom drugog polugodišta školske 2023/24. godine i da nije nikoga obavestio o tim dešavanjima, ni školu ni roditelje. Istog dana obavljeni su službeni razgovori sa svim učesnicima, akterima događaja kao i njihovim roditeljima, u prisustvu sekretara, odeljenjskog starešine i direktora – navodi se u dopisu koji je direktorka škole Stana Šipetić dostavila medijima.

Ona dodaje da je odmah po saznanju održana odeljenjska zajednica i zakazano okupljanje tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanimarivanja.

– Tim je detaljno razmotrivši činjenice, procenio da je ispoljeno nasilje u vidu udaranja, što pripada drugom nivou nasilja. Donete su četiri preporuke, odnosno da odeljenjski starešina u saradnji sa roditeljima sačini plan zaštite za učenike, učesnike događaja, da se pojačaju vaspitni i društveno-koristan rad, da se pojača rad stručnih službi škole kao i da se učenicima izreknu vaspitne i vaspitno-disciplinske mere – zaključila je direktorka Šipetić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter