Izvor: Kurir.rs
10.04.2024 u 10:56
0

ZAVRŠENO SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Vođa klana pričom o TEŠKOM ŽIVOTU pokušao da izazove EMPATIJU

Specijalnom sudu u Beogradu danas je održano javno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama Bojani Belivuk i Tanji Miljković za pranje novca zarađenog od kriminala.

Optužnicom je obuhvaćena i Belivukova taštaSnežana Đorđević, koja je bila sprečena da dođe na suđenje, kao i Filip Ivanovski i njegova supruga Marija Milutinov.

Ivanovski, je obuhvaćen i optužnicom protiv klana kom se sudi za sedam ubistava, šverc droge, oružja, otmice i silovanje.

Optužnicom je obuhvaćena i Belivukova taštaSnežana Đorđević, kao i Filip Ivanovski i njegova supruga Marija Milutinov.

Ivanovski, koji je obuhvaćen i optužnicom protiv klana kom se sudi za sedam ubistava, šverc droge, oružja, otmice i silovanje, sa suprugom je stigao u sud.

11.20 – Suđenje za danas završeno

Suđenje je za danas završeno i sutra neće biti održano. Nastavak je zakazan za 23. i 24. maj u 10 sati kada će se vršiti uvid u pisanu dokumentaciju.

11.07 – Bračni par Ivanovski izneo odbranu

Za govornicom je optuženi Filip Ivanovski.

Ivanovski: Nemam šta da dodam i ne bih odgovarao na pitanja.

Njegova supruga Ivanovski Marija je ponela papire u rukama.

Marija Ivanovski: Htela bih da dodam pošto sam neke stvari zbog stresa i šoka možda pogrešno iznela. Toga dana sam bila u stanu sa bebom od pet meseci, koji je imao zdravstvene probleme i operisan je i sinom od četiri godine, koji je teško podnosio razdvojenost od Filipa. Što se tiče stana, u julu 2018. ja prvi put odlazim u Švedsku, kod Filipovog oca i dao mi je 10.000 evra, da počnemo sa isplatom stana kada ga nađemo. I 2020. sam otišla ponovo i dao mi je još 10.000 evra. Moj svekar Jugoslav koji živi i radi u Švedskoj 30 godina, u Srbiju mi je doneo još 30.000 evra, tri puta kada je dolazio. Ono što nisam navela je da je i moj otac u dogovoru sa Jugoslavom učestvovao u kupovini stana. Videla sam na vestima da je uhapšena Bojanina mama i uplašila sam se da i on ne bude uhapšen, zbog toga to nisam pomenula. On je čovek koji živi na selu. Otac mi je dao još 20.000 evra za stan. Kada je ostala još poslednja rata za stan, od 6.800 evra, pozajmila sam od Filipovog brata i vratila sam mu kada je vraćen PDV za stan. Meni Filip nije dao ni dinar za stan, nisam izvršila krivično delo.

10.35 – Belivuk iznosi odbranu

Sudija je pozvala Belivuka da ponovo izađe za govornicu i prvi iznese svoju odbranu. On je izašao okružen stražarima, noseći papire u rukama i stao za govornicu.

Belivuk: Ostajem pri svemu što sam rekao, nešto ću možda ponoviti, nešto dodati. Imam ispred sebe samo teze, ima dosta nekih stvari. Prvo moram da istaknem da nisam izvršio ni jedno krivično delo. Nikakav novac krivičnim delima ili nekom kriminalnom delatnošću nisam zaradio pa nisam mogao ni da ga perem. Činjenica je da se Miljkoviću i meni sudi za teška krivična dela u drugom predmetu, ali je to sve fikcija tužilaštva. Mislim da je i deci jasno da je privođenje naših supruga i moje tašte bio pritisak tužilaštva. Mi smo saslušavani više puta u tom drugom predmetu, i to je bio pritisak na nas šta institucije mogu da urade. Moja supruga Bojana i ja od kad smo se upoznali radimo. Ja sam nekada radio i dva posla, ne želim da budem patetičan, ali sav novac smo čuvali, štedeli. Mislim da je greh od boga što su nam žene i moju taštu stavili na optuženičku klupu. Nikakav novac nisam stekao kao navijač Partizana, svi znaju da se preko 10 godina bavim obezbeđenjem objekata i ličnosti, ja sam pekao palačinke, radio fizičke poslove.

Belivuk: Imovina koju smo supruga i ja stekli nije basnoslovna, svako ko je radio kao nas dvoje, pa i po dva posla, mogao je to da ima. Sa kućom i placem nemam nikakve veze, sve je od ušteđevine kupila i gradila moja tašta. Možda, sigurno joj i jeste pomagala moja supruga, oko pozivanja majstora. Naš stan je u Živka Davidovića 83, na 200 metara od placa, druga stvar tašta je bolesna, a treće moja supruga joj je ćerka. Nadam se da neće svako morati da odgovara zato što pomaže roditeljima, na protiv da joj ne pomaže to bi bilo zanemarivanje.

On je potom nastavio izlaganje govoreći da su on i supruga zajedno 20 godina, a u braku 14 i da imaju troje dece kao i da su planirali i veću porodicu.

Belivuk: Određenu imovinu sam nasledio, potom dobio sam odštetu za vreme provedeno u pritvoru u predmetu u kom sam oslobođen krivice. S obzirom na hajku, naročito medijsku, ljudi koji treba da svedoče za nas u ovom postupku se boje, ali se nadam da će ovde pred vama reći sve o našim poklonima, pozajmicama i zaradama. Mi ćemo imati vremena da saslušamo sve svedoke koji su saslušani u istrazi, da vidimo zašto neki od njih lažu, zašto su neki prećutali stvari koje bi nama išle u korist.

Belivuk: Neki od njih su stvarno lagali i prećutali istinu, možda u strahu da će oni odgovarati za nešto. Postavljanjem pitanja njima ovde, videćete da ćemo doći do istine. Imate nonsens ovde da je prilikom potvrđivanja optužnice sudija naveo da je kvantitet dokaza dovoljan. Jel to znači da ako donesem 5000 papira overenih kod notara da ćete da odustanete? Naravno da nećete. Videćete da je sva imovina stečena mukotrpnim radom i štednjom. Nadam se da ste shvatili da je sav novac ulagala moja tašta, što štednjom, što radom i da je na taj način kupila plac u Kozarčevoj ulici i počela da gradi. Utvrđeno je već da je ona bila osuđena na zatvorsku kaznu zbog te gradnje, eto. Ja ne mogu da kažem da se tašta zbog tog postupka razbolela, psihički i fizički, ali mogu da kažem da je posle ovog hapšenja njoj pogoršano stanje.

10.32 – Izjašnjavanje o optužnici

Sudija je pozvala optužene da se ponovo kratko izjasne o navodima optužnice koja ih tereti da su novac stečen kriminalom ulagali u stanove, kuće, placeve, automobile, skupocene satove.

Veljko Belivuk: Razumeo sam optužnicu, nisam kriv ni po jednoj tački.

Miljković Marko: Razumeo sam, nisam kriv ni po jednoj tački optužnice.

Bojana Belivuk: Razumela sam optužnicu. Nisam kriva ni po jednoj tački.

Tanja Miljković: Jesam, razumela sam. Želim da istaknem da nisam izvršila krivična dela koja mi se optužnicom stavljaju na teret.

Filip Ivanovski: Želim da se izjasnim, nisam kriv.

Marija Ivanovski: Razumela sam sve, nisam kriva.

10.26 – Optuženi se izjasnili o ličnim podacima, Belivukova tašta nije došla u sud

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih. Prisustvo su potvrdili Belivuk, njegova supruga, Miljković, Tanja Miljković, Filip i Marija Ivanovski.

Tašta Veljka Belivuka, Snežana Đorđević, protiv koje je na pripremnom ročištu postupak privremeno razdvojen, nije ni danas došla u sud.

Za govornicu prvi izlazi Veljko Belivuk, kako bi se izjasnio da li ima izmena u njegovim ličnim podacima.

Belivuk: Nema izmena.

Miljković: Nema izmena.

Bojana Belivuk: Dobar dan, poštovanje. Nema izmena u mojim ličnim podacima.

Tanja Miljković: Nema izmena nikakvih.

Filip Ivanovski: Nema izmena.

Marija Ivanovski: Počela sam da radim, imam platu 50.000 dinara. Dostavila sam izvod iz matične knjige venčanih, prezime je Ivanovski.

Sudija je saopštila da postupak protiv Snežana Đorđević ostaje razdvojen, zbog privremene nesposobnosti.

Inače, u sudnici optuženi Belivuk i Miljković okruženi stražarima sede u jednom delu boksa koji je staklom odvojen od sudnice, dok u drugom delu sede njihove supruge, kao i Ivanovski i njegova žena, koji se brane sa slobode.

Kada su im supruge ušle u taj deo sudnice i sele na optuženičku klupu, oni su se kratko javili jedni drugima.

10.06 – Bojana Belivuk na sudu za svoj rođendan

U sud je sa dva minuta zakašnjenja stigla i supruga Veljka Belivuka, Bojana Belivuk, koja je pozirala fotoreporterima.

Inače, Bojana Belivuk je rođena 10. aprila 1983. i njoj je danas rođendan.

10.04 – U sud stigla supruga Marka Miljkovića

U sud u Ustaničkoj upravo je stigla i supruga Marka Miljkovića, Tanja Miljković.

Njena odevna kombinacija privuka je pažnju novinara, posebno što je u sud stigla golog stomaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter