Izvor: NOVA
25.04.2024 u 11:08
0

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Zvanično saopštenje o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke ILIĆ

Više javno tužilaštvo u Zaječaru nakon razmatranja obdukcionog nalaza pokojnog Dalibora Dragijevića iz Zlota, oglasilo se saopštenjem o smrt brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić iz Bora.

Sapštenje prenosimo u celosti:

„Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti sada pok. Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja“, saopštilo je tužilaštvo.

Kobnog dana osumnjičeni Dragijević je priveden zbog sumnje da je pomogao bratu da ukloni telo deteta.

Inače, nesrećna devojčica ubijena je 26. marta ove godine, a zbog sumnje da su ubili Danku Ilić u pritvoru se nalaze Dejan Dragijević i Srđan Janković, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Telo deteta do danas nije pronađeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter