Izvor: Republika
29.02.2024 u 13:12
0

ŽENE BELIVUKA I MILJKOVIĆA PROVOCIRALE U SUDU! Paradirale markiranim torbama, a sudi im se za pranje para!

U Specijalnom sudu u Beogradu u toku je pripremno ročište za pranje para, a optužnicom su pored Veljka Belivuka i Marka Mišljkovića, obuhvaćene i njihove supruge, kao i Belivukova tašta.

Tanja Miljković, supruga Marka Miljkovića, kojoj se, kao i njenom suprugu sudi za pranje para, na suđenje je došla sa tašnom poznatog brenda Luj Viton, čija je cena, kako se može videti na sajtu ove kuće čak 2.980 funti!

Bojana Belivuk, supruga Veljka Belivuka, koja je, zajedno sa svojom majkom Snežanom Đorđević takođe obuhvaćena optužnicom za pranje para, došla je na ročište sa skupom tašnom, doduše daleko skromnijom od one Miljkovićkine. Belivuk je nosila tašnu brenda Majkl Kors 300 dolara.

Tanji Miljković se sudi za pranje para

Oni se optužnicom terete da su sav novac zarađen od teških kriminalnih dela ubacivali u legalne tokove kupujući stanove, kuće, automobile, satove, građevinski materijal.

Marku Miljkoviću se na teret stavlja da je u periodu od 18. avgusta do 10. juna 2016, koristeći ime svog pokojnog dede, ulagao novac stečen kriminalnim delovanjem u kupovinu nepokretnosti na teritoriji Beograda. Isto tako, Bojana Belivuk je, prema optužnici, kupila građevinsko zemljište i stan na ime svoje supruge Veljka Belivuka, znajući da on nema zakonite prihode.

Optužnica detaljno navodi da su optuženi kupovali luksuzne automobile, poput „BMW“-a, „BMWX5“, „pasata“ i „škode kodial“, te da su prljavim novcem finansirali kupovinu i blindiranih vozila.ž

Takođe, Veljko Belivuk je prilikom pretresa na aerodromu pronađen sa 7.000 evra i jednim „rolex“-om, dok je kod Marka Miljkovića pronađeno dva „rolex“-a i 6.850 evra. Osim kupovine nekretnina i automobila, optuženi su ulagali prljav novac u materijal za izgradnju višespratnice, kao i u najsavremeniji video nadzor sa rotirajucim kamerama. Ove neobične činjenice dodatno ističu koliko je kompleksna mreža pranja novca koja je obuhvaćena optužnicom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter