Izvor: Tanjug
12.05.2023 u 12:48
0

Meteorit pao u spavaću sobu, žena ga DODIRNULA: „Bio je JAKO VRUĆ“

Niko nije povređen

Meteorit je pogodio kuću koja se nalazi u Houpvel Taunšipu u Nju Džersiju, ali srećom u ovom „incidentu“ niko nije povređen.

Meteorit je probio krov kuće i završio u spavaćoj sobi gde se odbio i završio na podu, prenose američki mediji.

Policija je pokrenula istragu, ali zvaničnici veruju da meteorit potiče od meteorske kiše pod nazivom Eta Akvarids. Reč je o godišnjem fenomenu tokom kojeg ostaci poznate Helijeve komete padaju u atmosferu Zemlje, a vrhunac ovog fenomena bio je u subotu i trajaće do 27. maja.

„Dodirnula sam meteorit jer sam pomislila da se radi o običnom kamenu. Bio je jako vruć“, izjavila je Suzi Kop čiju je kuću meteorit pogodio i završio u sobi njenog oca.

Meteoriti dostižu visoku temperaturu zbog ogromnog trenja i pritiska koji se javljaju dok padaju kroz Zemljinu atmosferu pri velikim brzinama. Ipak, uglavnom se značajno ohlade kada završe na tlu. Veličina meteorita koji je pogodio kuću u Nju Džersiju je oko 10-15 centimetara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter