Izvor: Tanjug
20.08.2021 u 19:59
0

Otvorena izložba u Vojnom muzeju povodom 143 godine od osnivanja

 Povodom 143 godine od osnivanja Vojnog muzeja u galeriji muzeja na Kalemegdanu danas je otvorena izložba „Remek dela likovnih umetnika iz zbirke Vojnog muzeja“, a ministar odbrane Nebojša Stefanović je zaposlenima u muzeju čestitao Dan muzeja.

VAŽNO:

PETAR PETKOVIĆ direktor Kancelarije za KiM sastao se danas sa čelnicima Srpske liste

VELIKI POŽAR KOD VALJEVA: Vatrogasci pokušavaju da ugase vatru!

GRADONAČELNIK BEOGRADA ZORAN RADOJIČIĆ ZA „TELEMASTER“: Grad Beograd obezbedio je 67.500 besplatnih tableta deci od trećeg do šestog razreda, i na taj način radimo na osavremenjivanju nastave!

PREDSEDNIK OPŠTINE SAVSKI VENAC MILOŠ VIDOVIĆ U „POSLE RUČKA“: Nadam se da će se ljudi u budućnosti više naseljavati u ovaj deo grada!

„Osnivanje Vojnog muzeja u godini kada je Kneževina Srbija stekla državnu nezavisnost imalo je za cilj da sačuva od zaborava bogatu istoriju srpskog naroda i herojstva srpske vojske u borbi za oslobođenje. Činjenica da ga je osnovao knez iz dinastije Obrenovića, a da je prva postavka otvorena u sklopu krunidbenih svečanosti kralja iz dinastije Karđorđevića, samo je jedna u nizu koja naš Vojni muzej čini posebnim“, naveo je Stefanović.

Otvarajući izložbu načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse pukovnik Zlatko Mišić istakao je da je izložba kojom se obeležava Dan Vojnog muzeja prilika da se posetioci upoznaju sa nekim od najvažnijih dela srpskih i jugoslovenskih umetnika među kojima se neka izlažu prvi put.

Zastupnik načelnika Vojnog muzeja Mirko Peković je istakao da je ova ustanova značajna muzeološka instituciju u kojoj se čuva deo kulturne baštine Srbije.

Izložba „Remek dela likovnih umetnika iz zbirke Vojnog muzeja“ sadrži i dela koja inače nisu zastupljena u stalnoj muzejskoj postavci i mogu se videti samo na izložbama koje se povremeno priređuju.

Biće otvorena do 10. oktobra, a u nedelju će ulaz za sve posetioce biti besplatan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter