Izvor:
05.03.2019 u 11:32
0

,,TALES OF SERBIA“: Film koji će probuditi naša čula i obogatiti nas prelepom prirodom i istorijom! (FOTO)

U toku je snimanje filma „Tales of Serbia“. Radi se o dugometražnom dokumentarnom filmu čija je tema prirodne lepote, bogata tradicija i kulturno-istorijska i verska baština Srbije.

– Srbija je zemlja neverovatne lepote. Svaki njen predeo donosi posebnu čaroliju. Ne zna se da li smo bogatiji prelepom prirodom, istorijom, znamenitim ljudima koji su menjali svet, verskom baštinom ili talentovanim ljudima na svim poljima. Zaista, kada krenemo da istražujemo lokacije za neku priču igrano-dokumentarnog filma "Tales of Serbia" najteži deo je svesti izbor na neki realan obim koji neće preopteretiti scenario pa samim tim i gledaoce. Mislim da bismo mogli zauvek da snimamo ovaj film i da bismo uvek imali još mnogo toga da prikažemo – počinje priču za naš sajt glumica Biljana Mrmoš.

– Vreme je da nas svet upozna na drugačiji način, ili bolje rečeno, na potpuniji. Mislim da se ovo ne odnosi samo na svet već i na nas same. Toliko toga ne znamo o našoj zemlji i toliko toga nam se pruza na samo sat vremena vožnje. Upravo, ukoliko bi trebalo da se svede na najkraće moguće, "Tales of Serbia" je dugometražni igrano-dokumentarni film preko koga će ljudi da upoznaju Srbiju i da požele da sve to i lično dožive – istakla je Biljana i dodala:

– Zanimljivo je što smo film koncipirali tako da se sastoji od deset zasebnih priča, svaka ima svog aktera koji nas vodi kroz tu temu (pećine, muzeji, manastiri, tvrđave itd) i svaka priča ima svoj originalan scenario kao i posebno komponovanu muziku od strane Eipix audio departmana.

– Mnogo je kratkih video-kolaža i turističkih razglednica koje žele da dočaraju ovu temu. Mi ipak radimo kapitalno delo koje će da ostane svim budućim generacijama – dugometražni film dostupan svima. Veoma smo ponosni na tu činjenicu kao i na reakcije svih onih koji su videli deo onoga što radimo, bilo da se odnosi na fotografije koje donosimo sa terena, video-materijal kao i one najslađe i najzanimljivije detalje "iza kamere"! E, o tome bi tek moglo da se priča. Putovanja filmske ekipe, ma koliko da se planiraju, uvek su jedna velika nepredvidiva avantura o kojoj bi čak mogao da se sklopi poseban film! Trenutno nas je u timu dvoje i zovemo se "Room with a view" video-produkcija, ogranak Eipix entertainment kompanije čiji je CEO Mirko Topalski koji stoji iza ove ideje – ekskluzivno je podelila ove informacije za portal Happy.rs

– Autorski, kao i sav ostali rad, deli se na Daniela Toadera i mene. On je reditelj, direktor fotografije, montažer. Ja sam scenarista, takođe reditelj, producent, marketing menadžer i generalno vodim video produkciju. Uz to radimo i sve one stvari koje mogu da vam padnu na pamet u vezi sa snimanjem filma. Ponekad deluje da je previše posla ali ako uzmemo činjenicu da mi jako volimo to što radimo i da smo vrlo ponosni, onda sve ostale poteškoće postaju nevidljive.

Ne možemo da izuzmemo sjajne dron pilote Nikolu Lukičića i Nikolu Mrakovića, koji nam se pridružuju na našim putovanjima, kao ni Borisa Škrbića, koji je do skoro bio član naše posade u delu namenjenom montaži i postprodukciji. "Tales of Serbia" nije samo dokumentarni film već slika o našoj zemlji koja dolazi iz naših srca i šalje se u svet sa velikom porukom. Radujemo se premijeri a do tada se pratimo na društvenim mrežama – priča mlada glumica.

U pripremi su ostale priče, nove avanture, otkrivanja novih poznatih i manje poznatih predela Srbije i sa radošću se iščekuju nova snimanja.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter