Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
03.12.2023 u 16:04
0

BAŠTENSKI UKRAS DIGAO VOJSKU NA NOGE: Ljudi se šokirali kada su shvatili šta drže u dvorištu! (FOTO)

Bračni par napravio je pometnju u vojnim krugovima kada je otkriveno da u svojoj bašti kao ukras drže neeksplodiranu bombu iz pretprošlog veka!

Bomba, koja se nalazila u bašti Sijan i Džefrija Edvardsa u Milford Hejvenu u Britaniji, najverovatnije datira iz 19. veka.

Vremešni par, koji u kući živi od 1982. godine, mislio je da je u pitanju lažna bomba koja u sebi nema eksploziv. Od prethodnog vlasnika su saznali da je „ukras“ pronađen pre nekih sto godina, te su ga obojili u crveno i držali ga u bašti.

Međutim, pripadnici Ministarstva odbrane otkrili su zastrašujuću istinu – da je u pitanju pomorski projektil težak gotovo 30 kilograma.

SPECIJALNI AGENTI NA 4 NOGE: Ovo su policijski psi koji mogu da spasu nečiji život – ovo niste ZNALI

Koliko sreće su imali Edvardsovi najbolje govori činjenica da ovo čudo nije eksplodiralo čak ni kada je Sijan, nakon što je okopavala cveće, udarala lopatom o njega da strese zemlju.

Usledila je besana noć i strah od sveopšte evakuacije.

Narednog dana specijalna jedinica vojske je došla da deaktivira i ukloni „voljeni ukras“ iz bašte. Edvardsovi su rekli da su bili toliko tužni kada je bomba demontirana, da su se osećali kao da im je neki dragi prijatelj umro.

Rekao sam im da nećemo napustiti kuću, da ostajemo tu. Ako sve odleti u vazduh idemo i mi – rekao je par.

Bomba je uklonjena, a potom je detonirana ispod pet tona peska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter